Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

22 Σεπτεμβρίου 2011

Παρά τις διαβεβαιώσεις ανεστάλη η λειτουργία του Γυμνασίου Αστροχωρίου

Στο δρόμο 6 ώρες ημερησίως 15 μαθητές των Ραδοβυζίων για να μάθουν γράμματα
Δημήτρης Γαλλίκας: Ξεκινούν στις 5 το ξημέρωμα και επιστρέφουν στις 4:30 το απόγευμα -Στην Υπουργό Παιδείας Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γ. Καραϊσκάκη
Στην Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ετοιμάζεται να πάει επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, προκειμένου να απαιτήσει την λειτουργία του Γυμνασίου Αστροχωρίου.  Ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλλίκας κάνει λόγο για κοροϊδία από πλευράς του Υπουργείου σχετικά με το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζεται στην περιοχή από την αναστολή λειτουργίας του Γυμνασίου Αστροχωρίου, όταν στην διάρκεια της διαβούλευσης που έγινε τον περυσινό χειμώνα είχαν την διαβεβαίωση της υφυπουργού κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου, για την κανονική λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου.
«Δυστυχώς η δέσμευση αυτή και η δήλωση κατανόησης της κ. Χριστοφιλοπούλου δεν επιβεβαιώθηκαν», λέει σήμερα ο δήμαρχος κ. Γαλλίκας και προσθέτει: «Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ανεστάλη η λειτουργία του Γυμνασίου Αστροχωρίου και τα 15 παιδία από αυτό το σχολείο άρχισαν να μετακινούνται με το υπεραστικό ΚΤΕΛ τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα καθημερινά από και προς το Γυμνάσιο Καλεντίνης.
Για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό θα σας αναφέρω ότι οι μαθητές αυτοί χρειάζονται 3 ώρες το πρωί για να φτάσουν στο σχολείο και 3 ώρες το μεσημέρι για να επιστρέψουν στο σπίτι. Ξυπνάνε από τις 5 τα ξημερώματα για να είναι στις 8 το πρωί στο σχολείο και επιστρέφουν στις 4:30 το απόγευμα στο σπίτι. Οι γονείς μετέφεραν το πρόβλημα που ήδη γνωρίζουμε και κατανοούμε απόλυτα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Πρόβλημα που είχε προβλεφθεί και το είχαμε θέσει με παλαιότερες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου σε κάθε κατεύθυνση αλλά  που πλέον δεν περιγράφεται απλώς αλλά το ζούνε οι γονείς και κυρίως τα παιδιά καθημερινά. Έτσι λοιπόν πήραμε μια ακόμη ομόφωνη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και με όλα τα στοιχεία μέχρι και τα διαγράμματα με την εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών Άρτας που αναφέρονται οι αποστάσεις και το ανάγλυφο της περιοχής, αντιπροσωπεία του Συμβουλίου μας επισκέφθηκε την κ. Χριστοφιλοπούλου.
Η ίδια η υφυπουργός μας είπε ότι την ευθύνη για τον προγραμματισμό αυτόν που έγινε, έχει η περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και συγκεκριμένα η κ. Φιλιώ Νόκα – Ζαράχη. Απευθυνθήκαμε και στην κ. Νόκα η οποία μας είπε ότι θα το εξετάσει το ζήτημα. Όμως εμείς δεν πιστεύουμε ότι κάτι θα αλλάξει τελικά και πως απλά μας υποσχέθηκαν ότι θα το δουν για να πέσουν οι τόνοι της διαμαρτυρίας. Για το λόγο αυτό λοιπόν, λάβαμε απόφαση και θα ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με την υπουργό Παιδείας την κ. Διαμαντοπούλου».
Ο κ. Γαλλίκας δήλωσε αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει η Δημοτική Αρχή την προσπάθεια ώστε να δοθεί άμεσα λύση για τα 15 παιδιά του Δήμου, που πρέπει εκτός των άλλων να διασχίζουν τον αυχένα με υψόμετρο 1.150 μέτρα στην περιοχή Κρανιές καθημερινά. Δηλαδή ένα σημείο, το οποίο από την αρχή μέχρι το τέλος του χειμώνα πιάνει πάγο και χιόνια. Εκτός των άλλων, σε λίγες ημέρες, με την αλλαγή της ώρας και την μείωση της μέρας, τα παιδιά αυτά θα ξεκινούν νύχτα και θα επιστρέφουν νύχτα στα σπίτια τους προκειμένου να μάθουν γράμματα, σαν και να πρόκειται για «παιδιά ενός κατώτερου θεού». Κάτι που, ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη στο σύνολό τους, ούτε οι γονείς τους αλλά ούτε και ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλλίκας φέρονται αποφασισμένοι να επιτρέψουν…

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites