Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

22 Σεπτεμβρίου 2011

Λήστεψαν δύο ηλικιωμένες στη Σγάρα Άρτας

Με την απειλή ψεύτικου όπλου, δυο άτομα, αλλοδαποί κατά πάσα πιθανότητα, λήστεψαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες ηλικίας 77 και 78 ετών, στο χωριό Σγάρα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Οι άγνωστοι δράστες, αφού διέρρηξαν το σπίτι εισήλθαν εντός αυτού και απείλησαν τις ενοίκους με ένα ψεύτικο όπλο κι ένα μαχαίρι πέντε εκατοστών, και τους αφαίρεσαν ένα χρυσό δόντι, ένα ζευγάρι γαλότσες και δυο βιβλιάρια καταθέσεων. Οι δράστες τελικά τράπηκαν σε φυγή, και σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Άρτας Κωνσταντίνο Βαρέλη, οι έρευνες συνεχίζονται με τη συνεργασία του τμήματος Βουργαρελίου και ερευνητικού κλιμακίου της Ασφάλειας. Το συμβάν ενδεχομένως σχετίζεται με φήμη που κυκλοφορούσε στην περιοχή και ήθελε τη συγκεκριμένη οικογένεια να είναι κάτοχος μεγάλου αριθμού λιρών. Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρέλης αυτό που προέχει είναι οι κάτοικοι του ορεινού όγκου να νιώθουν ασφαλείς και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται πολλές ενέργειες, παρά τις όποιες δυσκολίες. Αναφορικά με το συμβάν μιλώντας στο «Μ», ο κ. Βαρέλης δήλωσε:
«Σε ώρα που έλειπε ο άντρας του σπιτιού, ήταν στο καφενείο, σημειώθηκε η είσοδος δύο νεαρών, αλλοδαπών σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα κι όπως εκτιμάμε. Οι οποίοι με την απειλή ψεύτικου πιστολιού και ενός μικρού μαχαιριού, περίπου πέντε εκατοστών, στοιχεία και όπλα τα οποία εγκατέλειψαν αφού ετράπησαν σε φυγή στην πορεία. Επιτέθηκαν στις δυο κυρίες του σπιτιού, από τις οποίες αφαίρεσαν ένα δόντι και δύο εργατικά υποδήματα, κοινώς γαλότσες. Καθώς επίσης και δυο βιβλιάρια καταθέσεων τα οποία ήδη απενεργοποιήθηκαν από τον κάτοχό τους. Η μια η γυναίκα τραυματίσθηκε στο χέρι της εντελώς ελαφρά. Και οι δυο όμως οδηγήθηκαν προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, την επόμενη πήραν εξιτήριο. Εμείς από την πλευρά μας τώρα εξετάζουμε όλα τα στοιχεία, κι εξετάζουμε κι ένα χώρο αλλοδαπών όπου υπάρχουν κάποια στοιχεία σύνδεσης με την ευρύτερη οικογένεια. Υπήρξαν κάποιες φήμες στην περιοχή ότι η οικογένεια κατέχει μεγάλο αριθμό λιρών κλπ, και προφανώς αυτό οδήγησε τους δράστες ότι μπαίνοντας σ' αυτό το σπίτι θα βρούνε θησαυρό. Θα πρέπει λοιπόν εδώ και οι κάτοικοι να είναι πιο προσεκτικοί στο τι διαδίδουν και στο τι λέγετε. Για το ζήτημα αυτό έχουμε ερευνητικό κλιμάκιο από την Ασφάλεια που βοηθάει το τμήμα Βουργαρελίου στις έρευνες που κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να πω ότι, δεν θα αφήσουμε την περιοχή αυτή του ορεινού όγκου χωρίς να τη στηρίξουμε. Οι κάτοικοι εκεί έχουν ανάγκη την αστυνομία. Επίσης η περιοχή αυτή έχει και πολλές ιδιαιτερότητες, είναι μεγάλες οι αποστάσεις, είναι πάρα πολλά σπίτια απομονωμένα σε πλαγιές, και θα πρέπει να βρούμε τρόπο να ενισχύσουμε το τμήμα που υπάρχει στην περιοχή αυτή, ούτως ώστε οι κάτοικοι να νιώθουν περισσότερο ασφαλείς. Το θετικό σ' αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν είχαμε σοβαρό τραυματισμό, πέρα από το ψυχολογικό κυρίως σοκ που υπέστησαν οι δύο ηλικιωμένες».
Δημοσιεύματα έκανα λόγο και για κλοπή κοσμημάτων, ωστόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής τα διαψεύδει κατηγορηματικά, επισημαίνοντας πως: «όπως αντιλαμβάνεστε εμείς είμαστε η πηγή που μπορούμε να πούμε το τι συνέβη, όπως και οι ίδιοι οι ένοικοι, και μπορείτε να το διασταυρώσετε».
Επεσήμανε όμως για μια φορά ακόμη πόσο σημαντικό είναι για την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας να νιώθουν ασφάλεια οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών: «εμάς όπως σας είπα μας ενδιαφέρει να ενισχύσουμε με την παρουσία μας τους κατοίκους του ορεινού όγκου. Και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Είναι πολύ μεγάλες οι αποστάσεις, σκεφτείτε πως από δω μέχρι τα χωριά αυτά είναι μία και μιάμιση ώρα. Είναι μεγάλες οι αποστάσεις ακόμα και για την μεταξύ τους επικοινωνία. Είναι όπως είπαμε πολλά σπίτια απομονωμένα, ξεχασμένα σε πλαγιές. Μας απασχολεί πάρα πολύ και θέλουμε να βρούμε τρόπο να δουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, του ορεινού όγκου, αστυνομία», κατέληξε ο αστυνομικός διευθυντής Άρτας Κώστας Βαρέλης.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites