Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

14 Μαΐου 2011

Συνεχίζει το ΚΕΥΓ Άρτας να λειτουργεί, αλλά ως ΚΕΝ

stratopedo  keyg 06 1
Απάντηση ΓΕΣ για τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων Άρτας – Ιωαννίνων
Σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ)  θα μετατραπεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού σύμφωνα με την επιστολή-απάντηση που έδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού στον κ. Δήμαρχο Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη με κοινοποίηση στον Πρόεδρο του Δ.Σ Θωμά Τσιρογιάννη  και υπογράφει ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Σεφερλής Α’ Υπαρχηγός / ΓΕΣ. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί σε σύντομο χρόνο όταν θα συζητηθούν στο Υπουργείο το σύνολο των οργανωτικών θεμάτων που θα αφορούν την μελλοντική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: «Κύριε Δήμαρχε, Σας ευχαριστούμε για την από 04 Απρ 2011 επιστολή σας, με τις απόψεις σας σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Υγειονομικού στην Άρτα.
Το ΓΕΣ έχει αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας αριθμού KEN και μελετά την περαιτέρω μείωση αυτών, λαμβάνοντας υπόψη:
Την ορθολογική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής, με την ένταξη των KEN σε πολυδύναμα στρατόπεδα και τις ιδιαιτερότητες εκάστης περιοχής.
Την αξιοποίηση των Στελεχών των KEN για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με την κατανομή των ΕΣΣΟ σε δύο φάσεις.
Γεωγραφικά κριτήρια για την πλήρη αξιοποίηση του χρόνου παραμονής των νεοσύλλεκτων οπλιτών στα KEN.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της μελέτης για τη Μελλοντική Δομή Δυνάμεων του Στρατού 2011-2025, το ΓΕΣ προτείνει την κατάργηση αριθμού KEN, εξετάζοντας πλήθος παραγόντων-παραμέτρων, πλέον αυτών που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Ειδικότερα για το ΚΕΥΓ, έχει αποφασιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του ως KEN και η μετονομασία του σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων (KEN) Άρτας.
Η οριστική απόφαση για το σύνολο των οργανωτικών θεμάτων, μεταξύ των οποίων και των KEN, θα ληφθεί στο πλαίσιο της Μελλοντικής Δομής Δυνάμεων.
Σε κάθε περίπτωση, εκτιμούμε το ενδιαφέρον σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι, η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την ορθολογιστική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων, σε ανθρώπινο δυναμικό και πιστώσεις, προς όφελος της εκπαίδευσης των στρατευσίμων αλλά και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα».
Και στον Περιφερειάρχη
Ανάλογη απάντηση στο αίτημα που είχε υποβάλλει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στις 28 Μαρτίου 2011 για τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων σε Πέραμα και Άρτα, δόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού/Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Σε αυτό, μεταξύ άλλων,  αναφέρονται τα εξής:
«Το ΓΕΣ έχει αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας αριθμού ΚΕΝ και μελετά την περαιτέρω μείωση αυτών, λαμβάνοντας υπόψη:
Την ορθολογική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής, με την ένταξη των ΚΕΝ σε πολυδύναμα στρατόπεδα και τις ιδιαιτερότητες εκάστης περιοχής.
Την αξιοποίηση των στελεχών των ΚΕΝ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με την κατανομή των ΕΣΣΟ σε δύο φάσεις.
Γεωγραφικά κριτήρια για την πλήρη αξιοποίηση του χρόνου παραμονής των νεοσυλλέκτων οπλιτών στα ΚΕΝ.
Επιπλέον στο πλαίσιο της μελέτης για τη Μελλοντική Δομή Δυνάμεων του Στρατού 2011-2025, το ΓΕΣ προτείνει την κατάργηση αριθμού ΚΕΝ, εξετάζοντας πλήθος παραγόντων – παραμέτρων πλέον αυτών που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Ειδικότερα για το 625 ΤΠ (Ιωάννινα) και το ΚΕΥΓ (Άρτα), έχουν αποφασιστεί τα εξής:
Η αναστολή της λειτουργίας του 625 ΤΟ μόνο ως ΚΕΝ και η λειτουργία του ως ΕΚΕ για την εκπαίδευση των οδηγών αυτοκινήτου.
Η συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΥΓ, το οποίο όμως θα μετονομαστεί σε ΚΕΝ Άρτας. Η οριστική απόφαση για το σύνολο των οργανωτικών θεμάτων, μεταξύ των οποίων και των ΚΕΝ, θα ληφθεί στο πλαίσιο της Μελλοντικής Δομής Δυνάμεων».

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites