Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

12 Σεπτεμβρίου 2011

Σε έντονη ερευνητική προσπάθεια ο Γαλλίκας;


Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος "Γεωργίου Καραΐσκάκη" Δημήτρης Γαλλίκας, δεν πρόκειται να αφήσει τα πράγματα του Δήμου στην τύχη τους.
Παρά το άσχημο οικονομικό τοπίο στο οποίο έχει εισέλθει η Χώρα, ο Δήμαρχος ανήσυχος όπως πάντα στη ζωή του, ψάχνει και διερευνά διάφορους τρόπους ώστε κατ' αρχήν να βρει τα όποια χρήματα, για να δρομολογήσει μια άλλη πορεία στη παραμελημένη αυτή περιοχή του Νομού Άρτας, αλλά και της Ηπείρου ειδικότερα.

Νωπή είναι η ημερίδα που διοργάνωσε στο τέλος Αυγούστου (22.8.) στις Πηγές με θέμα η "Ανάπτυξη της Υπαίθρου". Η πετυχημένη αυτή ημερίδα η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδίκτυο, την ΕΡΤ και τα Περιφερειακά κανάλια, ήταν μια πρώτη ευκαιρία ώστε ο γεωγραφικός αυτός χώρος να βγει για λίγο από την πλήρη απομόνωση.

Η παρουσία των τριών Ευρωβουλευτών και άλλων δημοσίων παραγόντων στην ημερίδα εκείνη, ίσως να ήταν η σπίθα για μια άλλη θεώρηση της περιοχής. Όπως είναι γνωστό η εκδήλωση κράτησε μιάμιση ώρα και στη διάρκειά της ακούστηκαν διάφορες απόψεις για την ανάπτυξη της υπαίθρου.

Έτσι την Κυριακή που μας πέρασε, ο Δήμαρχος είχε στα Μηλιανά Άρτας μια συνάντηση - συζήτηση με τους αρχιτέκτονες Βάσω Καλιακάτσου και Γιώργο Ζιώβα (κεντρική φώτο) τους οποίους συμβουλεύθηκε για μια σειρά θεμάτων και άκουσε τις επί μέρους σκέψεις τους.
Κυρίαρχο στοιχείο αυτής της συζήτησης απ' ότι πληροφορηθήκαμε ήταν η πιθανότητα διαμόρφωσης μιας ανάγκης, ή ενός τοπίου ιεράρχησης και αποτύπωσης των άμεσων προβλημάτων, σε μικρά ή μεγάλα έργα του Δήμου, ώστε μέσα από ορατά, αλλά και "κρυφά κανάλια" της Ε. Ένωσης να πετύχει την όποια δυνατή χρηματοδότηση.
Ο Δήμαρχος όπως προαναφέραμε, ανήσυχος όπως πάντα από τη φύση του, φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος, έστω και στους οικονομικά δύσκολους αυτούς καιρούς, να διερευνήσει καταστάσεις και σε πείσμα αυτών των καιρών να κάνει τις όποιες αναγκαίες κινήσεις ή προσπάθειες.
Ν.Κ.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites