Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

17 Αυγούστου 2011

Τήρησαν την παράδοση στα Θεοδώριανα



Τήρησαν και φέτος την παράδοση στα Θεοδώριανα, αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που το πρωί της Δευτέρας 15 Αυγούστου βρέθηκαν στο ξωκλήσι της Παναγίας, λίγο έξω απ΄ το χωριό, για να προσκυνήσουν. Ακολούθησε η μεταφορά της εικόνας απ’ το ξωκλήσι στο κέντρο του χωριού, όπου περίμεναν εκατοντάδες επισκέπτες του όμορφου χωριού.
Η Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιππιάδας συνόδευσε την μεταφορά της εικόνας, δημιουργώντας κλίμα κατάνυξης στο προσκύνημα της Παναγίας.
Με την λήξη της περιφοράς της εικόνας, άρχισε το παραδοσιακό «διπλοκάγκελο» στο οποίο εκτός των χωριανών συμμετείχαν και πολλοί επισκέπτες.
Βεβαίως και στα Θεοδώριανα, το κλίμα είναι προεκλογικό εν αναμονή της απόφασης του ορισμού της ημερομηνίας των εκλογών και έτσι έσπευσαν στο όμορφο χωριό και οι πολιτευόμενοι της περιοχής, όπου είχαμε διαφορετικές αφίξεις. Το πρωί έφτασε ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Χασιάκος, όπως επίσης και ο δήμαρχος Τρικάλων Χρήστος Λάππας. Το απόγευμα βρέθηκαν εκεί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης και Παύλος Στασινός, ο πρώην νομάρχης Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου και η υποψήφια δήμαρχος Σταυρούλα Καραβασίλη.
Την προηγούμενη ημέρα είχε διοργανωθεί ο 33ος Παντζουμερκιώτικος ανώμαλος δρόμος, την έναρξη του οποίου κήρυξε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, που βρέθηκε εκεί την Κυριακή το απόγευμα.
Πηγή:  http://www.gnomiartas.gr/news/item/1464-theodoriana

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites