Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

29 Ιουνίου 2011

1η Συνάντηση Καρδιτσιώτικων Σωματείων

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Απανταχού εκ του Νομού Καρδίτσας καταγομένων, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 στην αίθουσα της Εταιρίας Θεσσαλικών Μελετών, η«1η Συνάντηση όλων των Καρδιτσιώτικων Σωματείων που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα». Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν, αφενός μεν να γνωριστούν μεταξύ τους όλοι οι εκπρόσωποι των σωματείων της Καρδίτσας που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, αφετέρου δε, να γίνει ένας προγραμματισμός για την κοινή δράση όλων των σωματείων στο μέλλον, προκειμένου να αναδειχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (πρώην Νομός Καρδίτσας) αλλά και για να αποκτήσουν ενιαία και δυνατή φωνή όλοι οι Καρδιτσιώτες που ζούν στην πρωτεύουσα.
Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου των Απανταχού εκ του Νομού Καρδίτσας καταγομένων, Κων/νος Κουσαής, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των Συλλόγων, επεσήμανε τη σπουδαιότητα και τη μεγάλη σημασία που θα έχει η συνεργασία όλων των σωματείων της Καρδίτσας σε όλα τα επίπεδα, δεδομένου μάλιστα και του μεγάλου αριθμού Καρδιτσιώτικων Συλλόγων (συνολικά 33) που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, γεγονός που αποδεικνύει αφενός μεν, τη συγκέντρωση πολλών Καρδιτσιωτών στην πρωτεύουσα και αφετέρου, την ικανότητα και το μεράκι του Καρδιτσιώτη να οργανώνεται με τους συντοπίτες του σε οποιοδήποτε μέρος της γης κι αν βρεθεί.
Στη συνέχεια, έλαβαν το λόγο οι εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων της Καρδίτσας, οι οποίοι παρουσίασαν συνοπτικά τα σωματεία που εκπροσωπούσαν και τις δραστηριότητές τους και τοποθετήθηκαν σχετικά με τις πρωτοβουλίες και τις κοινές δράσεις που θα πρέπει να προγραμματίσουν όλα τα Καρδιτσιώτικα σωματεία, στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας που εγκαινιάστηκε με την εν λόγω συνάντηση. Κοινή διαπίστωση και ευχή όλων ήταν η πραγματική και ουσιώδης συνεργασία στο μέλλον μεταξύ των σωματείων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν τα ακόλουθα Καρδιτσιώτικα σωματεία:
1) Σύλλογος των Απανταχού εκ του Νομού Καρδίτσας καταγομένων
2) Σύλλογος Αργιθεατών Θεσσαλίας «Η ΕΣΤΙΑ»
3) Σύλλογος των Απανταχού Πετριλιωτών «ΤΟ ΠΕΤΡΙΛΟ»
4) Σύλλογος Ανθηρού Καρδίτσας «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»
5) Σύλλογος Στεφανιωτών Καρδίτσας «Η ΙΤΙΑ»
6) Πολιτιστικός Σύλλογος Λεοντίτου «Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ»
7) Σύλλογος Πετρωτιωτών «ΤΟ ΛΙΑΣΚΟΒΟ»
8) Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βραγκιανιτών Καρδίτσας
9) Σύλλογος Μαράθου
10) Σύλλογος Φαναριωτών Θεσσαλίας «Η ΙΘΩΜΗ»
11) Σύλλογος Ελληνοπυργίων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»
12) Σύλλογος των Απανταχού Οξυωτών Ν. Καρδίτσας «Ο ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
13) Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «ΚΕΔΡΟΣ-ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΕΪΚΑ»
14) Σύλλογος των Απανταχού Σμοκοβιτών «Η ΜΕΝΕΛΑΪΔΑ»
15) Σύλλογος των Απανταχού Λουτριωτών Καρδίτσας
16) Σύλλογος των Απανταχού Αηδονοχωριτών Καρδίτσας
17) Πολιτιστικός Σύλλογος Κτιμένης «Ο ΔΡΑΝΟΣ»
18) Σύλλογος των Απανταχού Ρεντινιωτών
19) Χορευτικός Όμιλος Ελληνικής Παράδοσης περιοχής Καρδίτσας «ΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ»
Σύντομο χαιρετισμό στη Συνάντηση απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Εταιρίας Θεσσαλικών Μελετών, κ. Τσατσαρώνης. Η «2η Συνάντηση των Καρδιτσιώτικων Σωματείων» αποφασίσθηκε να διεξαχθεί εντός του προσεχούς Οκτωβρίου.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites