Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

14 Μαρτίου 2011

Κλείνει το Γυμνάσιο Αστροχωρίου

Η απόφαση πάρθηκε στην κυριολεξία στα κρυφά, το υπουργείο παιδείας αποφάσισε να παρουσιάσει αργά το βράδυ της Κυριακής (13/03), τον Καλλικράτη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση…
Είχαμε διαβάσει στο Blog http://anokalentini.blogspot.com σε ανάρτηση στις 23 Φεβρουαρίου 2011.
Πρόσκληση από το Υπουργείο έλαβε ο Δήμαρχος να παραστεί σε διαβούλευση
Ο αντιδήμαρχος κ. Γαλύφας, συνταξιούχος δάσκαλος θα εκπροσωπήσει το Δήμαρχο κ. Γαλλίκα, ο οποίος την ημερομηνία αυτή θα βρίσκεται στο εξωτερικό λόγω άλλων  υποχρεώσεων.
Ο αντιδήμαρχος έχει προετοιμαστεί κατάλληλα προκειμένου να αντικρούσει οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την  κατάργηση σχολείων.
Ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Γαλύφας στις 26 Φεβρουαρίου θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει σε διάλογο – διαβούλευση για τα σχολεία του Δήμου μας.
Όπως σωστά επισημαίνει ο συντάκτης στην ίδια ανάρτηση
Οι μεγάλες  αποστάσεις, από χωριό σε χωριό, οι χωματόδρομοι των συνοικισμών όπου δεν πάνε καν λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ. και οι μαθητές μεταφέρονται με ιδιωτικής χρήσεις αυτοκίνητα. Η ακαταλληλότητα του οδικού δικτύου λόγω της εδαφικής ιδιομορφίας, οι δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες και η αναγκαιότητα να στηριχτούν για να μην ερημώσουν τα ορεινά χωριά, συνηγορούν υπέρ της διατήρησης όλων των σχολείων που μέχρι σήμερα λειτουργούν.
Το Υπουργείο έλεγε
Βέβαια, από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται οι απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.
- Προτείνεται συγχώνευση του Γυμνασίου Αστροχωρίου (15 μαθητές) με το Γυμνάσιο Άνω Καλεντίνης (35 μαθητές) που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites