Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

14 Μαρτίου 2011

Τα 1933 σχολεία που συγχωνεύονται σε 877

Στην κυριολεξία στα κρυφά, το υπουργείο παιδείας αποφάσισε να παρουσιάσει αργά το βράδυ της Κυριακής (13/03), τον Καλλικράτη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση…

Πιθανότατα η πολιτική ηγεσία ήθελε και σχεδίαζε τον αιφνιδιασμό, προκειμένου να κάμψει τις γενικευμένες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών.

Στο ειδησεογραφικό μέρος, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου,θα συνενωθούν 1933 σχολεία και θα προκύψουν  877 σε σύνολο 16.000 σχολικών μονάδων Πανελληνίως. 

Αναλυτικά οι συνενώσεις:
 Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: 1523 σχολικές μονάδες σε  672.
 Από αυτές : 
-169 Μονοθέσια, Διθέσια και Τριθέσια
- 98 ήταν ήδη σε αναστολή  λειτουργίας 
- 18 χωρίς μαθητές 
         
Από τις συνενώσεις των σχολικών μονάδων της  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκύπτουν: 
- 120 νέα 6/θέσια και 
-  61 νέα 12/θέσια σχολεία

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: 
 410 σχολικές μονάδες σε 205.  

Σε αυτές:

- το 30% των Γυμνασίων είχαν μαθητικό δυναμικό μικρότερο από 35 μαθητές   
- πάνω από το 50% των Γενικών Λυκείων που συνενώνονται είναι λυκειακές τάξεις

Σύμφωνα πάντα με τις  ανακοινώσεις του υπουργείου παιδείας, οι συνενώσεις δεν επιφέρουν αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα πέραν του μέχρι σήμερα επιτρεπτού. Αντίθετα στα συνενωμένα σχολεία υπάρχει κατεύθυνση της πολιτικής ηγεσίας ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα να μην ξεπερνά τα 25 παιδιά στην Πρωτοβάθμια και τα 25 + 10% στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 

Οι συνενώσεις δεν οδηγούν σε υπερμεγέθη σχολεία. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών στα υπό συνένωση σχολεία δεν ξεπερνά τα 400 παιδιά. Υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις  6 Πανελλαδικώς- σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου τα σχολεία που προκύπτουν από τις συνενώσεις, έχουν αριθμό μαθητών από 400 και άνω, αλλά χωρίς να ξεπερνούν τους 500.  

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου από τη συνένωση των σχολείων καταργείται η διπλοβάρδια (πρωί – απόγευμα)όπως, στο 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και στο 21ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με το 21ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Με τη συνένωση των δυο Γυμνασίων και των δυο Λυκείων προκύπτουν το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, τα οποία θα λειτουργούν μόνο με πρωινή βάρδια. Επίσης, το 122ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και το 45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών που λειτουργούσαν με διπλοβάρδια, συνενώνονται στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών μόνο με πρωινή βάρδια.     

Δείτε αναλυτικά τα σχολεία που συνενώνονται  στην πρωτοβάθμια και  την δευτεροβάθμια εκπαίδευση:

Για τα νηπιαγωγεία πατήστε εδώ

Για τα δημοτικά πατήστε εδώ 

Για συγχωνεύσεις γυμνασίων λυκείων εδώ

Για καταργήσεις γυμνασίων λυκείων εδώ
Πηγή: http://www.cosmo.gr/News/Hellas/313969.html

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites