Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

18 Οκτωβρίου 2011

Κραυγή αγωνίας για τον δρόμο Άρτας - Καρδίτσας


Δρόμος ΑΡΤΑΣ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Προσέξτε ο δρόμος είναι πάνω από τα σύννεφα !!17.10.2011: Τα πρώτα χιόνια στην ΑΡΓΙΘΕΑ!!! (BINTEO)

"Επιτέλους δεν αντέχουμε άλλο να μετράμε θύματα κάθε χειμώνα. Είναι το ελάχιστο χρέος που έχει να εκπληρώσει η πολιτεία στην ξεχασμένη Ελλάδα της ορεινής Αργιθεας και της Άρτας".

Η Εθνική Οδός Καρδίτσας – Άρτας συνδέει την περιοχή του θεσσαλικού κάμπου, στην κεντρική Ελλάδα, με τις ακτές του Ιονίου. 


Η λειτουργία της υφιστάμενης οδού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία οφείλονται στα κακά γεωμετρικά χαρακτηριστικά της, στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, στην ελλιπή αποχέτευση των ομβρίων και σε συχνά φαινόμενα κατολισθήσεων κατά μήκος της χάραξής της.


Ο Υπουργός Μαγκριώτης, ο π.Νομάρχης Καρδίτσας Φ. Αλεξάκος στην περιοχή
Γι' αυτόν τον δρόμο, αλλά και για την "σήραγγα Τυμπάνου", γράφηκαν πολλά, ακούσθηκαν πολλά και σε τελική ανάλυση έχει μείνει μέχρι σήμερα... ως ένα ανεκπλήρωτο όνειρο γενεών!!! Ο Αργιθεάτης δικηγόρος της Αθήνας Μενέλαος Παπαδημητρίου είχε την καλοσύνη να μας στείλει το παρακάτω κείμενο και το οποίο το συνοδεύει με προχθεσινό βίντεο από την περιοχή.


Η "σήραγγα Τυμπάνου" όπως είναι σχεδιασμένη...
Το κείμενό του είναι μια κραυγή αγωνίας, όχι μόνο για τους Αργιθεάτες, αλλά και για τους Ροδοβυζινούς, οι οποίοι από προχθές άρχισαν να ξαναζούν την σκληρή και απάνθρωπη πραγματικότητα.


Το πλήρες κείμενο του Δικηγόρου Μενέλαου Παπαδημητρίου που μας ήρθε έχει ως εξής:

"Δύσκολο από τον πάγο το πέρασμα του ΤΥΜΠΑΝΟΥ!!! Αλήθεια, μήπως είδατε τη ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΥΜΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ, ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΑ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ; ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ Κας πρώην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και νυν Γενικής Γραμματέως ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ή σε ΑΥΤΑ του κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ; ΕΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κα ΘΕΟΧΑΡΗ που πρόσφατα καταθέσατε σχετική ΕΡΩΤΗΣΗ στη ΒΟΥΛΗ για το θέμα τι απάντηση πήρατε, μπορείτε να μας πείτε; 

Αληθεύει πως ο Υπουργός σας παραπέμπει στην Κα Γερακούδη; Εκείνη τώρα να ρωτήσετε για να δείτε που σας παραπέμπει.

Βλέπω παίζουν καλή μπάλα, όπως κι οι προηγούμενοι... Έτσι θα παίξουν και με τη ΣΗΡΑΓΓΑ ΦΡΑΜΜΕΝΟΥ τώρα που έμαθαν καλά το τόπι......ΕΣΠΑ το λένε το πρόγραμμα; Πως το λένε; Έργο Αφάντασμα; 

Ναι ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΣΣΕΣ και ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ...καλά ακούτε, νια χαρά ακούτε...ΕΡΓΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΥΜΠΑΝΟΥ αφού ζητείται ως λύση εδώ και 40 χρόνια και ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ εδώ και 12 χρόνια...ΕΣΕΙΣ Κε ΑΓΟΡΑΣΤΕ ξέρετε κάτι περί του ζητήματος; 

Έχει ο ΘΕΟΣ!!! ΖΩΗ ΝΑΧΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑΧΟΥΜΕ ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΡΑΔΟΒΥΖΙΝΟΙ ΑΡΤΑΣ!!!
βίντεο: Μενέλαος Παπαδημητρίου

Διαβάστε περισσότερα:  Από Πηγές Άρτας κραυγή αγωνίας...προς ...Βασίλη Ψαθά

Συμπαράσταση για τη "σήραγγα Τυμπάνου"
Πηγή: http://aetostz.blogspot.com/2011/10/blog-post_4443.html#more

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites