Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

08 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΗΜΟΥ Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

   Με το παρόν κείμενο θέλουμε να ενημερώσουμε για μια μεγάλη απειλή που πλησιάζει στον τόπο μας και που εάν υλοποιηθεί θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες καταστροφές.
   Πόσοι από εσάς γνωρίζετε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη –ίσως σε στάδιο υλοποίησης-
συμφωνία του δήμου με ιδιωτική εταιρία για την παραχώρηση των βουνών μας ;
   Και μάλιστα τους παραχωρούν τα βουνά μας για να τα καταστρέψουν τοποθετώντας
επάνω τους ανεμογεννήτριες.  
   Οι ανεμογεννήτριες για όσους δεν τις ξέρουν, είναι τερατώδεις μεταλλικές κατασκευές ύψους από 65 ως και 105 μέτρα.( σαν 30όροφες πολυκατοικίες). Οπτικά διακρίνονται από απόσταση 40χλμ αλλοιώνοντας για πάντα την φυσική ομορφιά των βουνών μας, κάνοντας τα να μοιάζουν με βιομηχανική περιοχή. Το βάρος τους ξεκινά από 223 και φτάνει και τους 383 τόνους, και για να στηριχτούν αυτά τα τέρατα, φτιάχνουν πλατφόρμες το λιγότερο 100τμ, 3μ βάθους  και πέφτουν το λιγότερο 500 κυβικά μέτρα μπετόν.
   Για όποιον εργάζεται και ζει από το βουνό ή απλά το αγαπά και το επισκέπτεται, θα μοιάζει πλέον με βιομηχανική περιοχή.

Πρέπει λοιπόν να έχουμε υπ’όψιν μας τα εξής:

·        Με τις ανεμογεννήτριες  αλλάζει το μικροκλίμα της περιοχής με απρόβλεπτες συνέπειες για την χλωρίδα, την πανίδα και κυρίως  για τα νερά των πηγών μας.
·        Οι δρόμοι που θα φτιαχτούν για να χτιστούν οι βάσεις και να μεταφερθούν οι ανεμογεννήτριες θα πρέπει να έχουν πλάτος περίπου 20μ.(καταλαβαίνουμε λοιπόν τι καταστροφή θα προκληθεί και πόσα δέντρα θα κοπούν για να φτιαχτούν οι δρόμοι αυτοί)
·        Η περιοχή που θα χτιστούν οι ανεμογεννήτριες έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή NATURA.
·        Το ζωικό βασίλειο θα υποφέρει. Χιλιάδες αποδημητικά πουλιά σκοτώνονται κάθε χρόνο στους αιολικούς κινητήρες.
·        Ο ήχος που θα παράγεται είναι ένας διαπεραστικός θόρυβος σαν ένα ελικόπτερο που έρχεται από μακριά.
·        Σύμφωνα με μετεωρολογικά στοιχεία ο αέρας στις  περιοχές μας τις περισσότερες μέρες του χρόνου είναι μικρός, συνεπώς οι ανεμογεννήτριες δεν είναι αποδοτικές.
·        Τέλος, υπόσχονται θέσεις εργασίας, κάτι το οποίο δεν ισχύει γιατί ακόμα και σε ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα της Ευρώπης απασχολούνται μόλις 3 άτομα!
   Πρέπει επίσης να μάθετε τα εξής. Ενώ σε όλη την Ευρώπη οι ανεμογεννήτριες καταργούνται γιατί αποδείχτηκαν μεγαλύτερη ζημία παρά όφελος για το περιβάλλον, η Ελλάδα ετοιμάζεται να γεμίσει με αυτές. Αυτό γίνεται για τους εξής λόγους
 1ον. Τα λεφτά από τα ευρωπαϊκά κονδύλια αντί να στηρίξουν τους μικρομεσαίους
Έλληνες, πάνε στους μεγαλοεφοπλιστές για να βάζουν ανεμογεννήτριες .
2ον. Τα κέρδη τους είναι τεράστια και τα χρήματα που δίνουν στους δήμους ελάχιστα
 3ον. Πουλάνε βάσει νόμου το ρεύμα στη ΔΕΗ 2 και 3 φορές πιο ακριβό απ’ ότι χρεώνει η ΔΕΗ στο λογαριασμό μας.
   Όλα αυτά σημαίνουν πως με μηδαμινό κόστος στήνουν τα τέρατα, χρησιμοποιούν τα δίκτυα της ΔΕΗ (που έχουν φτιαχτεί και συντηρούνται με δικά μας λεφτά) ,πληρώνονται από τη ΔΕΗ 2 και 3 φορές επάνω (πάλι δικά μας λεφτά), μπαίνει μέσα η ΔΕΗ και την χασούρα την πληρώνουμε εμείς με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς.
Με λίγα λόγια τους δίνουμε λεφτά από την τσέπη μας για να καταστρέψουν τον τόπο μας .

  Σε ότι αφορά τους Δημοτικούς και Τοπικούς φορείς όφειλαν να είχαν ενημερώσει όλους τους δημότες για ένα τόσο σπουδαίο θέμα. Παρ’όλα αυτά, θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν έγινε εσκεμμένα και ότι έχουν προσωρινά παραπλανηθεί από τις εταιρίες, (άλλωστε αυτές έχουνε ανθρώπους που έχουν σπουδάσει πώς να κάνουν το άσπρο μαύρο) γιατί κανένας λογικός άνθρωπος που ξέρει την αλήθεια δεν συναινεί στην καταστροφή του τόπου που αγαπάει και υπηρετεί. Επίσης θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουν σε αυτούς που έχουν βάλει στο μάτί τον τόπο μας, τα βουνά μας, τα νερά μας και ποιός ξέρει τι άλλο, να υλοποιήσουν τα σχέδια τους.
  Και επειδή δεν είναι αργά, κάνουμε έκκληση στους Δημοτικούς, Τοπικούς φορείς και σε όλους τους δημότες να ενημερωθούν και να δράσουν ώστε να αποτραπεί αυτή η καταστροφή.
  Από εδώ και στο εξής θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να σώσουμε τον τόπο μας από διάφορα συμφέροντα.



facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites