Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

06 Σεπτεμβρίου 2011

Σύσκεψη για την Αρχαία Νικόπολη - Αλλαγές στο δρόμο Άρτα Πρέβεζα

Σε συνάντηση εργασίας που έγινε στο Υπουργείο Πολιτισμού με αντικείμενο την ενοποίηση του Αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης παραβρέθηκε τη Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν αρχαιολόγοι  του ΥΠ.ΠΟ. καθώς και εκπρόσωποι από την Εφορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων Άρτας – Πρέβεζας,  έγινε συζήτηση επί της προμελέτης που έχει εκπονηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα για τις αλλαγές στο οδικό δίκτυο της περιοχής, ώστε να επιτευχθεί η ενοποίηση του Αρχαιολογικού χώρου. Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε όπως καταργηθεί το σημερινό τμήμα της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Φιλιππιάδας που διέρχεται από τον Αρχαιολογικό χώρο και το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο για τους οδηγούς και η κίνηση των οχημάτων να διοχετευτεί μέσω της οδικής σύνδεσης με την παραλιακή οδό. Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται η δημιουργία τριών νέων κόμβων. Ο ένας στη θέση «Ακρίβη», που βρίσκεται στη διασταύρωση της σημερινής εθνικής οδού με την επαρχιακή οδό που καταλήγει στην παραλιακή και οι άλλοι δύο στο Μονολίθι και στο Μύτικα αντίστοιχα.
Κατ΄ αρχή υπήρξε θετική ανταπόκριση για τις προτεινόμενες αλλαγές από την προμελέτη κατά την συνάντηση εργασίας, την τελική όμως απόφαση θα κληθεί να πάρει το Κ.Α.Σ.. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκειμένου να καταστεί δυνατή το έργο στο ΕΣΠΑ.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites