Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

07 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση για τη μεταφορά μαθητών

Από τη νέα σχολική χρονιά η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται με ευθύνη των Δήμων.Στο μεταβατικό στάδιο η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως ήδη έχει γνωστοποιήσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου –Δυτ. Μακεδονίας, θα συνδράμει τους Ο.Τ.Α. και στην ανάγκη θα συνεχίσει – σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Νόμο- την μεταφορά μαθητών μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. 
Όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να γίνει κατά τον καλύτερο τρόπο οι μεταφορές, εξασφαλίζοντας την ομαλή μετάβαση στα σχολεία ακόμη και εκείνων των μαθητών που κατοικούσαν σε δυσπρόσιτες περιοχές. 
Το έργο αυτό, όπως αποδεικνύεται και από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, στην Ήπειρο έγινε με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και κατά πολύ μικρότερο σε σχέση με αντίστοιχου μεγέθους νομών. 
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων ήταν μία από τις ελάχιστες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις που την σχολική περίοδο 2009-2010 μείωσε κατά 5,14% το κόστος των μεταφορών, σε αντίθεση με άλλες που είχαν αυξήσεις του ύψους 20%.

Κάθε αναφορά που γίνεται σε «κατασπατάλησεις πόρων» οφείλει να είναι συγκεκριμένη και σε κάθε περίπτωση να λαμβάνει υπόψη και τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή. 

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr & 
http://parakalamoscity.blogspot.com/2011/08/blog-post_8025.html

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites