Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

06 Ιουλίου 2011

Διακομματική και για την Ιόνια οδός

Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για επανεκκίνηση των έργων με συμβάσεις παραχώρησης, στους πέντε... μεγάλους οδικούς άξονες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης.

Σε συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, μεταξύ του κ. Ραγκούση και εκπροσώπων κομμάτων, συζητήθηκε η δημιουργία διακομματικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει τη διαπραγμάτευση με τις κοινοπραξίες και τις τράπεζες, προκειμένου να αρχίσει ξανά η εισροή... χρημάτων προς τις εταιρείες.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, ως βάση διαπραγμάτευσης θα χρησιμοποιηθεί το πλαίσιο συναντίληψης που έχει ήδη υπογραφεί από τον προηγούμενο μήνα μεταξύ του υπουργείου και των πέντε κοινοπραξιών. Για να καταστεί, μάλιστα, δυνατή η σύσταση της επιτροπής θα τροποποιηθεί και ο σχετικός νόμος.

Τα έργα παραμένουν παγωμένα στα 4/5 τους, ενώ και οι μειώσεις των διοδίων δεν είναι πλέον ορατές στο άμεσο μέλλον. Βασικό ρόλο στην επανεκκίνηση των έργων θα παίξουν οι τράπεζες που τα χρηματοδοτούν, και το κατά πόσο θα πειστούν για τη βιωσιμότητά τους.
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετείχαν στη συνάντηση, αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη την πρόταση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, όλοι όμως επισημαίνουν την αναγκαιότητα συνέχισης των έργων.
Χαρακτηριστική για την κατάσταση που επικρατεί στα πέντε μεγάλα αυτά οδικά έργα, ήταν η φράση του κ. Ραγκούση: "Δεν είμαι αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. Δουλεύουμε".
http://bonitsapress.blogspot.com/2011/07/blog-post_06.html#ixzz1RJhBhgHB

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites