Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

06 Ιουλίου 2011

Εορτασμός της επετείου της Μάχης του Πέτα – Φιλελλήνια 2011

«Στις 10 Ιουλίου 2011 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 π.μ. Επέτειος της Ιστορικής Μάχης του Πέτα που έγινε την 4η Ιουλίου 1822 και η οποία απoτέλεσε σταθμό στον Εθνικό μας αγώνα του 1821, θα τελεστεί ο επίσημος εορτασμός στη μνήμη των αγωνισθέντων και ηρωικώς πεσόντων στην ομώνυμη μάχη Ελλήνων και Φιλελλήνων.

Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός οικιών και καταστημάτων διάρκειας τριών ημερών: από το πρωί της 9ης Ιουλίου μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 11ης Ιουλίου, καθώς επίσης και φωταγώγηση του Δημοτικού Καταστήματος τις βραδινές ώρες της 9ης, 10ης και 11ης Ιουλίου 2011.

Στην επίσημη τελετή κλήθηκαν να παραστούν Ανώτατοι Θρησκευτικοί, Πολιτικοί και Στρατιωτικοί Αξιωματούχοι της Πολιτείας, Ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, η Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Συμβουλίων των Μορφωτικών, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου Νικολάου Σκουφά, Δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ, Εκπρόσωποι τύπου και ραδιοφωνίας-τηλεόρασης, Ο Λαός του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΑ 2011» 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ: 
9:30 μ.μ. Χορευτική Παράσταση από τα Χορευτικά   τμήματα του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Πέτα, Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου και του Συλλόγου Ποντίων Βίγλας.
11:00 μ.μ. Δημοτική βραδιά με τον Δ. Λαμπράκη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ: 
9:00 μ.μ. Απονομή επάθλων.
9:30 μ.μ. Η μάχη του Πέτα μέσα από τα μάτια των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Πέτα.
10:00 μ.μ. Παιδική παράσταση «ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ».

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ: 
10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Πέτα. Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Νικολάου Γεώργιο, επίκουρο καθηγητή του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας του Παν/μίου Ιωάννινων.
11:00 π.μ. Μνημείο Πέτα: Τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων της μάχης του Πέτα- Κατάθεση στεφάνων.
11:30 π.μ. Παράθεση καφέ-αναψυκτικού.
13:00 μ.μ. Γεύμα στην ταβέρνα «Μάμαλης».
22:00 μ.μ. Συναυλία στην πλατεία του Πέτα με τη Μελίνα Ασλανίδου.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites