Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

08 Ιουνίου 2011

Νέες προοπτικές για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών της Ηπείρου

«Νέα σελίδα» στις προοπτικές ανάπτυξης των ορεινών περιοχών της Ηπείρου ανοίγει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με τη συμμετοχή της στο έργο «Α Sustainable Development for Green Mountain Areas» του προγράμματος South East Europe που έχει ως επίκεντρο τη δημιουργία παρεμβάσεων σε ορεινές περιοχές, οι οποίες πλήττονται από την εγκατάλειψη, την απώλεια της βιοποικιλότητας, την υποβάθμιση των οικοσυστημάτων και την απουσία μιας αειφόρου αναπτυξιακής πολιτικής.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας αναζητώντας κονδύλια που θα αξιοποιηθούν για  να  ενισχυθεί η οικονομική, παραγωγική και κατ’ επέκταση κοινωνική ζωή του τόπου κατάφερε να συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 2,138.500,00 ευρώ (συγχρηματοδοτούμενου κατά 85% από την ΕΕ) ως μοναδικός εταίρος από την Ελλάδα μαζί με άλλους 11 φορείς από 9 Ευρωπαϊκές χώρες  και επικεφαλής την επαρχία Macerata της Ιταλίας.
Με αφορμή τη συμμετοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στο έργο «Α Sustainable Development for Green Mountain Areas» η Γενική Γραμματέας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, σε γραπτή δήλωσή της αναφέρει:«Το άσχημο οικονομικό πλαίσιο στο οποίο κληθήκαμε να κινηθούμε, είναι σαφές πως δεν ευνόησε τη διάθεση εθνικών πόρων για επενδύσεις, οπότε μας υποχρεώνει από τη μια να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και από την άλλη να αναζητήσουμε και νέα ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε να γίνει πράξη η αναθέρμανση της περιφερειακής οικονομίας και ανάπτυξης». Ταυτόχρονα εξηγεί πως με το συγκεκριμένο πρόγραμμα «θα δοθεί η δυνατότητα στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές να μπουν σε αναπτυξιακή τροχιά μέσα από έργα που θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τόπο και τους κατοίκους».
Να σημειωθεί πως, οι χώρες εταίροι (Ελλάδα, Αυστρία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Μαυροβούνιο και Βοσνία Ερζεγοβίνη) δημιούργησαν στο πλαίσιο του προγράμματος μια διακρατική ομάδα προκειμένου να αναπτύξει ένα μοντέλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη  των περιοχών στόχων.  Άλλωστε, απώτερος στόχος  του έργου, είναι  να μπορέσει να προσφέρει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την ενίσχυση στη διατήρηση και την αξιοποίηση των ορεινών περιοχών.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites