Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

26 Ιουνίου 2011

Αφαιρέθηκε η μοναδική Ελληνική σημαία από τους Αγίους Σαράντα

Στις εκδηλώσεις των Τσάμηδων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στους Αγίους Σαράντα το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιούνη, περιλαμβάνεται και η αφαίρεση της μοναδικής σημαίας που κυματίζει στην πόλη των Αγίων Σαράντα. Στην πόλη που μέχρι το 1991 οι Έλληνες αποτελούσαν το 50%, η μοναδική γαλανόλευκη, κυματίζει στο ξενοδοχείο “MEDITERRANE” που παρεμπιπτόντως ο ιδιοκτήτης του είναι τσάμης.
Μετά την αλλοίωση πληθυσμού που έγινε μετά το 1991, με την κάθοδο Αλβανών από τη μέση και βόρεια Αλβανία, οι εγγεγραμμένοι Έλληνες της πόλης αποτελούν περίπου το 25% (7.000 από τους 28.000), ενώ μονίμως μένουν περίπου 2.000.

Η Ελληνική σημαία είχε αναρτηθεί για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια, στα κεντρικά γραφεία της Ομόνοιας, αφαιρέθηκε από άγνωστους νύχτα και το ανεβοκατέβασμα επαναλήφτηκε αρκετές φορές για να σταματήσει οριστικά πριν από κάποιους μήνες.
Στους Αγίους Σαράντα κυματίζουν δεκάδες αμερικάνικες, γερμανικές, ιταλικές αγγλικές και άλλες σημαίες, τη μοναδική όμως ελληνική σημαία την είχε ένας τσάμης!!! Κανένας Έλληνας επιχειρηματίας δεν τόλμησε να αναλάβει το «κόστος» του δικού μας εθνικού συμβόλου!!!  
Ας ελπίσουμε πως τουλάχιστον ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείο κ. Zeno, θα βρει μια άλλη σημαία να αναρτήσει, για να κυματίζει μαζί με τις υπόλοιπες ξεθωριασμένες, που δεν χρειάστηκαν ποτέ “αντικατάσταση”...

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites