Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

16 Μαΐου 2011

Συναυλία στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Άρτας με Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου με θέμα για το 2011 «Μουσεία και Μνήμη», ο Δήμος Αρταίων και η 18η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων διοργανώνουν μουσική εκδήλωση που θα παρουσιαστεί στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Άρτας, στο μικρό θέατρο της εσωτερικής Ακρόπολης, με το μουσικό ντουέτο των αδελφών Ελένης και Σουζάνας Βουγιουκλή , την Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρα 8:30 μ.μ.

Της συναυλίας θα προηγηθεί σύντομη παρουσίαση του κάστρου και της μελέτης ανάδειξής του που θα υλοποιηθεί στα πλαίσια του ΕΣΠΑ από την 18η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Τη συνδιοργάνωση και την οικονομική υποστήριξη ανέλαβε ο Δήμος Αρταίων

Δυο λόγια για την παράσταση:

Οι αδελφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή αποτελούν ένα μουσικό δίδυμο που τραγουδά σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους και διαθέτει πλούσιο ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει τραγούδια ρεμπέτικα και παραδοσιακά, ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας, ισπανόφωνα, γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά fado, τσιγγάνικα, σερβικά, τουρκικά, ρουμανικά, αρμενικά, πομακικά, βουλγαρικά, σεφαραδίτικα, ακόμα και αμερικανικά μπλουζ και τζαζ.
Η καλλιτεχνική τους πορεία ξεκίνησε από πολύ νωρίς με πειραματισμούς πάνω στις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η ανθρώπινη φωνή ως εγγενές μουσικό όργανο. Το 1997 έδωσαν την πρώτη τους συναυλία ως «Βόρειο Σέλας» με ρεπερτόριο από τραγούδια a cappella, χωρίς όργανα, βασισμένα μόνο στη φωνή.
Σήμερα ο κύριος όγκος των τραγουδιών τους είναι με τη συνοδεία κιθάρας, πιάνου και κρουστών που παίζουν οι ίδιες. Επειδή ο στίχος είναι ιδιαίτερα σημαντικός στα συγκεκριμένα τραγούδια, τα τραγουδάνε στην πρώτη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και εκφορά της.
Στη σύντομη παρουσία τους στον χώρο της μουσικής, έχουν ήδη συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες, όπως με τη Μαρία Φαραντούρη, το Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Ψαραντώνη, τους Άβατον, το Βασίλη Λέκκα και πολλές φορές με το Θανάση Γκαϊφίλλια, ενώ, μόλις πρόσφατα, στον πρώτο επίσημο προσωπικό τους δίσκο, συνεργάστηκαν με το Γιάννη Σπάθα και το Χρήστο Θηβαίο.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites