Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

10 Μαΐου 2011

Επιστροφή στη φύση λόγω ανεργίας

Στη φύση επιστρέφουν νεοέλληνες κάθε ηλικίας, αφού η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία βάζει “λουκέτο” σε πολλούς τομείς εργασίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας” (07/05) και έρευνα της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), που αναδημοσιεύτηκε από...το γερμανικό περιοδικό Focus, δεν είναι λίγοι οι Έλληνες, που αποφασίζουν να αξιοποιήσουν τις πατρικές ή εξοχικές κατοικίες τους.
Η τάση επιστροφής στις “ρίζες” εντοπίζεται κυρίως στις μεσαίες ηλικίες, που είχαν εργασία, αλλά κατέρρευσε ο τομέας στον οποίο εργάζονταν. 
“Υπάρχει ένα κύμα συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι δείχνουν ενδιαφέρον για την αγροτική παραγωγή και κυρίως για τα κηπευτικά, που είναι πιο απλή καλλιέργεια.
Χρειάζεται, όμως, να υπάρχει μια μόνιμη συμβουλευτική υπηρεσία από το κράτος, για γεωργικές επενδυτικές συμβουλές”, δήλωσε στην εφημερίδα ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιάννης Τσιφόρος. 
Σύμφωνα με τη μελέτη, τα προηγούμενα δύο χρόνια περίπου 40.000 νέοι αγρότες δραστηριοποιήθηκαν στη γεωργία, μετά την προηγούμενη μείωση αγροτικού δυναμικού την περίοδο 2005-8. 
Κι ενώ η ανεργία αυξήθηκε πάνω από 15% σε όλους τους κλάδους, φέτος στη γεωργία η απασχόληση αυξήθηκε 6,1%. 
Ο αριθμός απασχολουμένων αυξήθηκε κυρίως στις ηλικίες μεταξύ 14 και 44 χρόνων. Στα νησιά του νότιου Αιγαίου αυξήθηκε κατά 55%, στην Κρήτη κατά 31% και στα Ιόνια νησιά κατά 20%. 
Το 95% των νεοεισερχόμενων δραστηριοποιούνται σε γεωργία και κτηνοτροφία και το 5% στην αλιεία. 
http://www.cosmo.gr

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites