Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

19 Μαΐου 2011

Ξεκίνησε η 3η εργολαβία στο Άκτιο - Αμφιλοχία - Αμβρακία

Χωρίς μεγάλα προβλήματα προχωρά η κατασκευή του οδικού άξονα Άκτιο - Αμβρακία του ουσιαστικά πρώτου κάθετου άξονα της Ιόνιας Οδού. 14 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης πολλά από τα προβλήματα έχουν λυθεί, άλλα εξακολουθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας το θέμα των απαλλοτριώσεων υπάρχει ακόμα αλλά όσο περνά ο καιρός τόσο λιγοστεύει ως ζήτημα. Επίσης... ένα σημαντικό θέμα που καθυστερεί τη συνολική πρόοδο είναι η υπογραφή της 3ης εργολαβίας πριν από λίγο καιρό.
Η ανάπτυξη των εργοταξίων δεν είναι ακόμα πλήρης, παρόλα αυτά η πρόοδος του έργου σε γενικές γραμμές μπορεί να χαρακτηριστεί καλή. Από τις 4 εργολαβίες κάποιες μπορούν να χαρακτηριστούν προχωρημένες ενώ η πιο «άγουρη» είναι η 3η εργολαβία που λόγω της απόσυρσης της Μηχανικής άργησε να ενταχθεί στο κατασκευαστικό αντικείμενο.
Γενικά το έργο της κατασκευής του οδικού άξονα Άκτιο - Αμβρακία μπορεί να χαρακτηριστεί ως «βατό» καθώς λόγω του ανάγλυφου του εδάφους δεν χρειάζεται σημαντικά τεχνικά έργα όπως σήραγγες ή μεγάλες γέφυρες. Το σημαντικότερο στοιχείο είναι η νέα χάραξη που έχει σε πολλά σημεία πράγμα που είναι σαφώς πιο δύσκολο από μια διαπλάτυνση ήδη υπάρχοντος δρόμου.
Αυτή τη χρονική περίοδο προχωρούν οι μελέτες εφαρμογής και η ανάπτυξη των εργοταξίων σε όσα σημεία έχουν παραδοθεί (απαλλοτριωμένα). Η καθυστέρηση ή όχι της τελικής ημερομηνίας παράδοσης του έργου - τον Μάρτιο του 2013 - έχει να κάνει με την χρονική απόδοση των υπό επίταξη ακινήτων.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites