Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

07 Απριλίου 2011

2,7 εκ. ευρώ στην Ήπειρο για έργα του προγράμματος «Πίνδος»

Ποσό 2,7 εκατ. ευρώ διατίθεται από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προς τα ταμεία των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου, ώστε να αρχίσει άμεσα η ροή αποπληρωμής και των τελευταίων οφειλών του 2010 προς τους εργολήπτες για έργα που αυτοί εκτέλεσαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Πίνδος».

Οι συγκεκριμένες πιστώσεις  έρχονται να προστεθούν  στα 19 εκατ. ευρώ που ήδη διατέθηκαν μέσα στο τελευταίο δίμηνο από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αναφορικά με το πρόγραμμα «Θησέας» αλλά και από το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, σχετικά με επενδυτικά σχέδια του Αναπτυξιακού Νόμου.

Να σημειωθεί πως για το πρόγραμμα «Θησέας» το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ που διατέθηκε στους Δήμους της Ηπείρου από το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των οφειλών προς τους αναδόχους έργων.
Την ικανοποίησή της για την πορεία εισροής χρημάτων εκφράζει η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, η οποία αναφέρει τα εξής:«Εκφράζω πραγματικά την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για τη νέα χρηματοδοτική ανάσα 2,7 εκατ. ευρώ που δίνει η Κυβέρνηση στην Ήπειρο. Μια ενέργεια η οποία αποκτά ιδιαίτερη αξία, αφού θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε το δύσκολο οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε. Όμως και σε αυτή την περίπτωση, η συνέργεια και η στενή συνεργασία όλων των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων, καταφέρνει και δίνει λύσεις, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο, τη κοινή μας βούληση να στηριχθεί με κάθε τρόπο η επιχειρηματικότητα στην περιοχή.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την πορεία του προγράμματος «Πίνδος» που το Υπουργείο ανταποκρίθηκε στα αιτήματά μας και τα κάλυψε πλήρως ώστε να αποπληρωθούν στο σύνολό τους οι οφειλές προς τους κατασκευαστές. Ταυτόχρονα αξίζει να σημειωθεί πως σε συνθήκες εξαιρετικής οικονομικής δυσπραγίας και κρίσης η κυβέρνηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την τόνωση  της αγοράς και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΙΝΔΟΣ»

Ειδικότερα για το πρόγραμμα «Πίνδος», με πρόσφατη απόφαση που υπογράφει ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Παναγιώτης Ρήγας, πιστώνεται στους λογαριασμούς των περιφερειακών ενοτήτων Άρτας, Θεσπρωτίας Πρέβεζας και Ιωαννίνων το ποσό των 2.698.220,41 € με το οποίο θα εξοφληθούν στο σύνολό τους οι οφειλές  του 2010.
Συγκεκριμένα για:
•    Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, 870.572,59€.
•    Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, 641.881,60€.
•    Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, 447.857,75€.
•    Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, 737.908,47€.
Πηγή: http://www.paratiritis-artas.gr

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites