Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

07 Απριλίου 2011

Καταλήψεις σε σχολεία της Άρτας από μαθητές του 2ου Γυμνασίου, του 4ου Λυκείου και του 1ου Λυκείου.

Σε κατάληψη των σχολείων τους προχώρησαν τις δύο τελευταίες μέρες οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου, του 4ο Λυκείου Άρτας και του 1ου Λυκείου Άρτας εκφράζοντας την αντίθεσή τους για το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που προβλέπει μεγάλες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ενώ υπολειτούργησε και το 1ο Γυμνάσιο. 
Οι καταλήψεις ξεκίνησαν την Τρίτη και συνεχίστηκαν και χθες. Στο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο οι μαθητές ανάρτησαν πανό: «Όχι στο νέο διαφοροποιημένο σχολείο». Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Νικόλαο Ράπτη τα αιτήματα των μαθητών διαφέρουν ή συνδυάζονται και με άλλα αιτήματα από σχολείο σε σχολείο. 
«Υπάρχει μια έντονη θα έλεγα αντίδραση εξαιτίας του νέου νομοσχεδίου που κατατέθηκε και ...
θα συζητηθεί στη Βουλή. Για το 2ο Γυμνάσιο είναι συγκεκριμένη η αντίδρασή τους γι’ αυτό το νομοσχέδιο, την αλλαγή του πλαισίου στο Λύκειο γενικότερα και επειδή αυτοί είναι μαθητές και κυρίως της Γ’ Γυμνασίου που θα είναι απ’ τους πρώτους οι οποίοι θ’ ακολουθήσουν το νέο σύστημα. Για το 1ο Λύκειο είναι μια αντίδραση στα μέτρα γενικότερα. Στο 4ο Λύκειο έχουμε έναν συνδυασμό αντίδρασης στα μέτρα και μια αντίδραση μαθητών γιατί υποστηρίζουν ότι κάποιοι συμμαθητές τους άδικα αποβλήθηκαν από το σχολείο τους γιατί διέπραξαν κάποια πειθαρχικά παραπτώματα». 
Ζητώντας απ’ τον κ. Ράπτη να εξηγήσει σε τι αφορούσαν αυτά τα πειθαρχικά παραπτώματα είπε «μια αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά, άρνηση να συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις του σχολείου, κάποιες υβριστικές φράσεις που αντάλλαξαν μεταξύ τους, συνηθισμένα πράγματα τα οποία ελέγχονται κάθε τόσο σε κάθε σχολείο μέσα από παιδαγωγικές διαδικασίες». Για το θέμα των καταλήψεων ο κ. Ράπτης είπε ότι «γίνεται συστηματική προσπάθεια μέσω των διευθυντών του συλλόγου διδασκόντων να ενεργοποιηθούν και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων για να μπορέσουμε μέσα απ’ τα πλαίσια ενός ειλικρινούς διαλόγου να καταφέρουμε ν’ ανοίξουμε τα σχολεία μας και να λειτουργήσουν κανονικά». 

Προσπάθειες για εκτόνωση 
Ο κ. Ράπτης επισκέφθηκε προχθές το 4ο Λύκειο ενώ χθες θα συνέχιζε τις επισκέψεις του και στα υπόλοιπα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη προκειμένου όπως είπε να δει από κοντά τους μαθητές και να συζητήσει μαζί τους, με τους συλλόγους και με τα δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια ώστε να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης. «Να βρούμε πραγματικά μια λύση και να υπάρξει μια ηρεμία γενικότερα μιας και οι μέρες μαζεύονται και πολύ περισσότερο έχουμε και την εξαγγελία του προγράμματος των πανελληνίων εξετάσεων» είπε 

Στις 12 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις 
Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων οι οποίες ξεκινούν φέτος πολύ νωρίς, στις 12 Μαΐου κι αυτό θέτει σε εγρήγορση και την Β/θμια Εκπαίδευση. «Πιθανόν να υπάρχει και μια διάθεση εκ μέρους του Υπουργείου να βγουν και γρηγορότερα οι βαθμολογίες να έχουμε και γρηγορότερα τις αναρτήσεις των βάσεων άρα ένα πακέτο που να τελειώνει τη διαδικασία αυτή συν το ότι κατά την εκτίμησή μου έχει καλυφθεί σε όλα τα σχολεία η εξεταστέα διδακτέα ύλη» είπε ο Δ/ντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης τονίζοντας ότι η Υπηρεσία θα πρέπει να είναι έτοιμη για τη συγκρότηση των λυκειακών επιτροπών εξετάσεων και ό,τι άλλες διαδικασίες προβλέπονται για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.
 Ηχώ της Άρτας 

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites