Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

12 Μαρτίου 2011

Δημήτρης Γαλλίκας, Δήμαρχος ‘‘Γ. Καραϊσκάκη’’

Πρώτη προτεραιότητα η καθημερινότητα του πολίτη
Ο νέος ‘‘Καλλικρατικός’’ πλέον Δήμος ‘‘Γ. Καραϊσκάκη’’, προήλθε από τη συνένωση των ‘‘Καποδιστριακών’’ Δήμων ‘‘ Γ. Καραϊσκάκη’’, ‘‘Ηρακλείας’’ και ‘‘Τετραφυλίας’’.
Στις τελευταίες εκλογές του Νοεμβρίου, νικητής και δήμαρχος, αναδείχτηκε ο στρατηγός Δημήτρης Γαλλίκας.
Ας γνωρίσουμε όμως, σύντομα, ποιος είναι ο στρατηγός Δημήτρης Γαλλίκας.
Γεννήθηκε πριν 57 χρόνια στο χωριό Μηλιανά Άρτας, από αγρότες γονείς. Τελείωσε το Δημοτικό στο Σχολείο Μηλιανών, και το Γυμνάσιο στην Άρτα, το 1971. Την ίδια χρονιά κατετάγη στην χωροφυλακή ως υπαξιωματικός, και το 1977 εισήλθε στη Σχολή Αξιωματικών από την οποία αποφοίτησε το 1980. Γράφτηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου απεφοίτησε το 1985.Υπηρέτησε, ως Διοικητής σε διάφορες υπηρεσίες και ζωτικά τμήματα της Αστυνομίας, και είναι αυτός, που ίδρυσε το Γραφείο Τύπου της ΕΛΑΣ στην ΓΑΔΑ. Υπηρέτησε και ως Αστυν/κός Δ/ντής Ηπείρου και αποστρατεύτηκε, ως αντιστράτηγος, το Μάρτη του 2007.Είναι παντρεμένος με την Σταματίνα Φαρμάκη, αξιωματικό της Αστυνομίας και απέκτησαν ένα γιο που υπηρετεί και αυτός στην Αστυνομία
Στη γενέτειρά του τα Μηλιανά, μας υποδέχτηκε, ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλλίκας
Φιλόξενος και καταδεχτικός, ο Δήμαρχος, επέμενε να περάσω το κατώφλι του σπιτιού του.
Μετά τον καφέ ήρθε, το φαγητό και άρχισε η συζήτηση.
-Δήμαρχε, μετά τον ευδόκιμο τερματισμό της σταδιοδρομίας σας στο Σώμα της Αστυνομίας,
αυτόβουλα και εθελοντικά, θέσατε τον εαυτό σας στην υπηρεσία του τόπου σας και των συμπατριωτών σας. Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις, ως δημάρχου;
-Αγαπητέ μου Γιώργο, πράγματι με τη θέλησή μου και με διάθεση να προσφέρω τις γνώσεις μου, τις ικανότητές μου και τις υπηρεσίες μου, στον τόπο μου, μπήκα στο χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης και διεκδίκησα το αξίωμα του δημάρχου. Οι συμπολίτες μας, με εμπιστεύθηκαν και μου ανέθεσαν τη διοίκηση του δήμου.
Θέλω όμως να εξομολογηθώ, ότι περίμενα όλη αυτή η μεγάλη διοικητική διαδικασία και μεταρρύθμιση, να είναι καλύτερα προετοιμασμένη και αρτιότερα οργανωμένη.

Η δημιουργία των νέων ‘‘Καλλικρατικών’’ δήμων είναι ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο εγχείρημα. Τόσο μεγάλο, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμα και οι παλιοί και έμπειροι δήμαρχοι, που έχουν μία και δύο τετραετείς θητείες. Πόσο μάλλον, οι νέοι δήμαρχοι, όπως είμαι κι εγώ.
Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, υπάρχει έλλειψη κατεύθυνσης και προγραμματισμού από το Υπουργείο Εσωτερικών. Δεν έχουν επιλυθεί ακόμα πάρα πολλά ζητήματα, τα οποία όμως νομίζω, ότι πρέπει άμεσα να επιλυθούν, διότι ο κόσμος περίμενε και περιμένει περισσότερα από εμάς.
-Με βάση τις εμπειρίες και τις γνώσεις από την επαγγελματική σας σταδιοδρομία, και τη μελέτη των δεδομένων, ποιά νομίζετε ότι πρέπει να είναι η νέα στρατηγική, που πρέπει να ακολουθήσει και χρειάζεται ο δήμος;
-Εκείνο, που πρέπει να μελετηθεί πρώτιστα, είναι η οργάνωση των αναγκαίων, κατά προτεραιότητα, παρεμβάσεων. Να γίνει η καταγραφή των αναγκών και των έργων, και να τεθούν στη συνέχεια οι προτεραιότητες. Αυτό φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Χρειάζεται πολλή δουλειά.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, προαπαιτούμενο, για την εκτέλεση των έργων και την επίλυση των προβλημάτων, είναι η χρηματοδότηση. Δυστυχώς, όμως, μέχρι τώρα, οι χρηματοδοτήσεις είναι πολύ μειωμένες, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Και αν είναι, βέβαιο, ότι η διοικητική μεταρρύθμιση, έγινε για να περιοριστούν τα έξοδα του κράτους, πώς να προχωρήσουν τα πράγματα με μείωση των χρηματοδοτήσεων κατά 40 και 50%;
Άμεσοι στόχοι μας, τουλάχιστον για το προσεχές χρονικό διάστημα, είναι να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα του πολίτη και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής. Τα ζητήματα της καθημερινότητας, ενώ δεν χρειάζονται και πάρα πολλά χρήματα, ανακουφίζουν τον πολίτη και του διευκολύνουν τη ζωή.
Βέβαια, ο κόσμος, γνωρίζει και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που διανύουμε, και γι’ αυτό κάνει και υπομονή. Δεν ζητάει πολλά πράγματα.

Συνεχίζεται
Πηγή: http://www.apiroshora.gr/?p=6862

Το δεύτερο μέρος εδώ:
http://astrohori.blogspot.com/2011/03/blog-post_12.html

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites