Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

10 Φεβρουαρίου 2011

Ασθενής σεισμική δόνηση τα ξημερώματα στον Αμβρακικό

Είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ
Ασθενή σεισμική δόνηση κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας 22 χιλιόμετρα νότια -νοτιοανατολικά της Άρτας. 
Η δόνηση είχε μέγεθος 4,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 4:38 το πρωί. 
Το βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.


Είχαν προηγηθεί άλλοι δυο μικροσεισμοί κι επακολούθησε άλλος ένας μικρότερος με διαφορά ελάχιστων λεπτών σε πολύ μικρή ακτίνα από τον κύριο σεισμό μέσα στον Αμβρακικό κόλπο.Επίσης πριν από λίγο στις 8:43 κοντά στο Νέο Χαλκιόπουλο είχαμε ασθενή σεισμική δόνηση 2,3 βαθμών κι ο εγκέλαδος συνεχίζει την πορεία του ανατολικά με 1,9 βαθμούς κοντά στο Καρπενήσι στις 10:49 και 1,7 βαθμούς κοντά στη Ναύπακτο στις 10:53.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αγριέψει και θα αρκεστεί σε μικροδονήσεις.
Δείτε το χάρτη με τη σεισμικότηα σε πραγματικό χρόνο.

Σημ:Τον ίδιο σεισμό το Ευρωπαϊκό σεισμολογικό κέντρο τον δίνει 4,4




facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites