Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

12 Ιανουαρίου 2011

Τέλος οι προειδοποιήσεις, οι ενημερώσεις και η περίοδος χάριτος για τα φωσφοριζέ γιλέκα.

Από την Δ/νση Δασών Άρτας και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άρτας γίνεται γνωστό στους συναδέλφους κυνηγούς ότι, τόσο οι δασικοί υπάλληλοι, όσο και οι θηροφύλακες θα είναι πλέον αμείλικτοι στο θέμα των γιλέκων.
Είναι γνωστό  σε όλους και πλέον δεν τίθεται θέμα ενημέρωσης, άγνοια δεν δικαιολογείται από κανέναν  που θέλει να είναι κυνηγός, ότι κατά τη διάρκεια κυνηγίου αγριογούρουνου, λαγού, μπεκάτσας και ορτυκιού, οι κυνηγοί υποχρεούνται να φέρουν στον κορμό του σώματός τους ένδυμαφωσφορίζοντος χρώματος πορτοκαλί (αποκλειόμενης απλής λωρίδας),ορατό από κάθε οπτική πλευρά, προς αποφυγήν ατυχημάτων.
Συχνά βλέπουμε κυνηγούς που δραστηριοποιούνται κυρίως στο κυνήγι του αγριογούρουνου να εξασκούν το κυνήγι χωρίς γιλέκο, συγκεκριμένα μας καταγγέλθηκε από μέλος του ΔΣ η παρέα που κυνηγούσε αγριογούρουνα στις το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010 μεταξύ Μελατών και Αστραποκαμένου στη θέση   «Βαβά» όλοι οι κυνηγοί ήταν πάνω στο δρόμο χωρίς να φορούν γιλέκα.
Φυσικά δεν ήταν οι μοναδικοί, αλλά πολλοί συνάδελφοι μας αναφέρουν παρόμοια περιστατικά με το παραπάνω και μόνο να φανταστεί κανείς ότι πρόκειται για την ασφάλειά μας, και πόσα θύματα έχουμε θρηνήσει τα τελευταία χρόνια και στην περιοχή μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεν υπάρχει πλέον κανένα ελαφρυντικό……….. «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος».

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites