Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

13 Ιανουαρίου 2011

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή(ΕΟΕ), μεταξύ των άλλων, βράβευσε και τους 4 Ηπειρώτες Ολυμπιονίκες

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), βράβευσε σε ειδική εκδήλωση που έγινε την Τρίτη 11 Ιανουαρίου το βράδυ, αθλητές που διακρίθηκαν στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες νέων, που πραγματοποιήθηκαν στη Σιγκαπούρη, τον Αύγουστο του 2010.
Ανάμεσά τους ήταν και τέσσερα παιδιά από την Ήπειρο, που έκαναν υπερήφανη τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος για τους Κωπηλάτες του Αθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων Μιχάλη Ναστόπουλο και Απόστολο Λαμπρίδη που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλίου, και τις αθλήτριες Ελένη Διαμάντη και Λυδία Νταλαμάγκα που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο αντίστοιχο άθλημα των γυναικών.
Βρέθηκε στην ειδικά οργανωμένη τελετή βράβευσης των αθλητών η οποία έλαβε χώρα στο κτίριο της Ολυμπιακής Επιτροπής, και καταγράψαμε τις στιγμές βράβευσης των τεσσάρων Ηπειρωτών ολυμπιονικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή έγινε παρουσία του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστου Αηδόνη, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνου  Μπιτσαξή, της πρώην υπουργού κας Φάνης Πάλη Πετραλιάς, του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, Νίκου Σιγάλα, του επί σειρά ετών προέδρου της ΠΑΕ  Παναθηναϊκός  κ. Γιώργου Βαρδινογιάννη, της προέδρου των special Olympics, κας Δεσποτοπούλου, ανθρώπων του αθλητισμού και αθλητικών συντακτών.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος, σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει με αυτή την βράβευση όλους τους παράγοντες του αθλητισμού ώστε να συνεχίσουν να μάχονται για το ολυμπιακό πνεύμα, ευχαρίστησε στην εναρκτήρια ομιλία του αθλητές και προπονητές για την προσπάθειά τους και τα σπουδαία αποτελέσματα που πέτυχαν, αφού η ελληνική αποστολή απέσπασε συνολικά στους Ολυμπιακούς της Σιγκαπούρης, πέντε μετάλλια.

Φυσικά ο πρόεδρος της ΕΟΕ δεν παρέλειψε, όπως όλοι όσοι ανέβηκαν στο βήμα, να αναφερθεί στα κίνητρα των αθλητών, τα οποία έχουν περικοπεί και θα έπρεπε να επανέλθουν σε λογικά πάντα πλαίσια.

Για επαναφορά ελλόγων κινήτρων έκανε λόγο και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Πάνος Μπιτσαξής ο οποίος δήλωσε ότι: «Ο ελληνικός αθλητισμός στέκεται σήμερα όρθιος, προσπαθώντας να κλείσει πληγές του παρελθόντος» ενώ χαρακτήρισε την επαναλειτουργία του Παναθηναϊκού σταδίου ως «τεράστιας σημασίας σημειολογική πρωτοβουλία».
Από τη μεριά του ο υφυπουργός υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, κ. Χρήστος Αηδόνης, διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες αθλητές δεν θα στερηθούν τη δυνατότητα να μπορέσουν να συμμετέχουν σε αγώνες, αλλά και την στήριξη της Πολιτείας ώστε να μπορέσουν να φέρουν διακρίσεις, ακόμη και μέσα σε σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Σε δηλώσεις τους, οι τέσσερις Ηπειρώτες Ολυμπιονίκες σημείωσαν:

Λυδία Νταλαμάγκα: «Δυστυχώς σταματάω τις προπονήσεις.».
«Είμαστε πολύ χαρούμενες που κερδίσαμε την τρίτη θέση, δουλέψαμε σκληρά όλη τη χρονιά και καταφέραμε να πάρουμε το μετάλλιο αυτό. Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκαναν και μας τίμησαν σήμερα. Δυστυχώς λόγω σχολικών υποχρεώσεων δεν θα συνεχίσω τις προπονήσεις, αν και θα το ήθελα πολύ».
  
Ελένη Διαμάντη: «Ζητάμε τη στήριξη της Πολιτείας».
«Για το μετάλλιο που κατακτήσαμε ήταν βαθειά η συγκίνηση. Ευτυχώς όμως ανταμείφθηκαν οι κόποι σκληρής προσπάθειας και κούρασης όλης της χρονιάς. Ήταν κάτι πολύ καλό για μας, γιατί ίσως κάποιοι κατάλαβαν και την αξία τη δική μας. Τώρα συνεχίζω πιο εντατικά τις προπονήσεις, γιατί οι στόχοι αρχίζουν και μεγαλώνουν.  Η ομοσπονδία μας στηρίζει πάρα πολύ καλά. Εμείς το μόνο που θέλουμε από την Πολιτεία είναι κάποια προνόμια για να μας στηρίξουν με τα μαθήματα και ύστερα τα χρήματα».

Απόστολος Λαμπρίδης: «Νιώθω συγκίνηση».
«Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση για το μετάλλιο. Χρειάστηκαν πολλοί κόποι και θυσίες όλη τη χρονιά για να καταφέρουμε αυτό το στόχο. Ο κύριος στόχος φυσικά ήταν το παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου εκεί κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο. Μετά ήρθαν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων. Στην αρχή φαινόταν σαν μια γιορτή, αλλά μετά φάνηκε ότι όλοι πάλευαν για το καλύτερο και ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Τελικά κάναμε ότι καλύτερο και καταφέραμε να πάρουμε αυτό το αργυρό μετάλλιο. Για την βράβευση ευχαριστούμε την Ολυμπιακή Επιτροπή, που μας στηρίζει και με χορηγίες. Τα λεφτά βοηθούν τους αθλητές γιατί σίγουρα οι καιροί είναι δύσκολοι και κάποιοι αθλητές, οι περισσότεροι της ηλικίας μας, είναι δύσκολο να συνεχίσουν τον αθλητισμό όταν υπάρχει και το σχολείο. Σίγουρα κοιτάς και την επαγγελματική αποκατάσταση παράλληλα και αυτό είναι το πιο δύσκολο. Σίγουρα μπορείς με πολύ κόπο να τα καταφέρεις και τα δύο, όμως δεν είναι εύκολο.Συνεχίζω τις προπονήσεις κανονικά .Επόμενος στόχος είναι το παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων.
Σχετικά με την κρίση στον χώρο μας έχουν κοπεί κάποια προνόμια και πλέον στις νίκες που μπορείς να πάρεις ένα μετάλλιο, δεν δίνεται το χρηματικό έπαθλο  που δινόταν πρώτα. Κόπηκε ένα κίνητρο. Και εκτός από αυτό, για τα παιδιά που ακόμη πηγαίνουν στο σχολείο, έχουν κοπεί τα προνόμια που τους δίνουν κάποιο ποσοστό στις πανελλήνιες εξετάσεις για να μπουν σε κάποια σχολή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και σίγουρα ανασταλτικός παράγοντας».
  
Μιχάλης Ναστόπουλος: «Κομμάτι της ζωής μας».
«Το μετάλλιο αυτό είναι ένα κομμάτι της ζωής μας. Δεν ήταν εύκολο να το πετύχουμε, όλη τη χρονιά δουλεύαμε γι' αυτό. Ευτυχώς μπορέσαμε και το πήραμε. Μακάρι να παίρναμε και το χρυσό. Είμαστε ικανοποιημένοι όμως και με το αργυρό. Ευελπιστώ να καταφέρουμε να πάρουμε άλλο ένα μετάλλιο το 2012 και αργότερα. Ευχαριστούμε πολύ για τη σημερινή βράβευση. Για άλλη μια φορά τιμούν εμάς και τη σκληρή δουλειά μας. Έχω σταματήσει για ένα διάστημα τις προπονήσεις, αλλά πιστεύω ότι θα συνεχίσω. Μακάρι να επανέλθουν  τα προνόμια. Θα είναι καλό για όλους τους αθλητές και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα».

Οι αθλητές που βραβεύτηκαν για τα μετάλλια που απέσπασαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων της Σιγκαπούρης ήταν οι εξής: Μιχάλης Ναστόπουλος- Απόστολος Λαμπρίδης (δίκωπος άνευ πηδαλίου- ασημένιο), Ζωή Παρασκευοπούλου (Τοξοβολία- ασημένιο), Ελένη Διαμάντη- Λυδία Νταλαμάγκα (δίκωπος άνευ πηδαλίου-χάλκινο), Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (άλμα επί κοντώ-χάλκινο), Λάμπρος Βλάχος, Σπύρος Παναγιωταράς, Θοδωρής Τσιλούλης, Μανώλης Τσελεντάκης (Εθνική ομάδα μπάσκετ- χάλκινο) καθώς και των προπονητών αυτών: Παναγιώτη Ζυγούρα, Θωμά Λιάπη, Ανδρέα Τσώνη, Γιώργου Λημνιάτη.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites