Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

11 Νοεμβρίου 2010

Στο στάδιο της σήμανσης και του ηλεκτροφωτισμού ο κόμβος στο Πέτα

Στο στάδιο της σήμανσης και του ηλεκτροφωτισμού βρίσκονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του ισόπεδου κυκλικού κόμβου στο ύψος του Αγίου Δημητρίου Πέτα, που σε δυο εβδομάδες από σήμερα θα δοθεί στην κυκλοφορία, συνδέοντας παράλληλα και αποδίδοντας σε χρήση το νέο τμήμα της Ιόνιας Οδού από Άγιο Δημήτριο μέχρι Σελλάδες.
Το ενδιαφέρον των πολιτών για την λειτουργία του συγκεκριμένου κόμβου καταγράφεται έντονο καθώς αναγνωρίζεται η αποσυμφόρηση που θα επέλθει στην σημερινή εθνική οδό, αφού όλοι η κίνηση των βαρέων και όχι μόνο οχημάτων με κατεύθυνση τη βόρειο Ελλάδα και την έξοδο των βορείων συνόρων της χώρας δεν θα περνά μέσα από τον οικιστικό ιστό της Άρτας.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο ισόπεδος κόμβος θα λειτουργήσει για μερικούς μήνες προκειμένου να ολοκληρωθεί ο ανισόπεδος που ήδη θεμελιώθηκε.
Σύμφωνα με ενημέρωση που αναζητήσαμε για την εξέλιξη των εργασιών στον Άγιο Δημήτριο, ο υπεύθυνος της κατασκευάστριας εταιρίας, εξήγησε ότι είναι ζήτημα χρόνου η σύνδεση του δρόμου από Σελλάδες μέχρι Στρατόπεδο Φιλιππιάδας, κάτι που προσδιόρισε σε περίπου δυο εβδομάδες από σήμερα. Οι εργασίες κατασκευής του ισόπεδου κόμβου στον Άγιο Δημήτριο, λίγα μέτρα πιο πέρα από την χάραξη του τελικού ανισόπεδου, (Α. Κ. Άρτας), έχουν ολοκληρωθεί.
Αυτό το διάστημα τοποθετείται η αναγκαία σήμανση κάθετη και οριζόντια καθώς και το σύστημα ηλεκτροφωτισμού του κόμβου. Φωτισμός θα υπάρχει και σε όλο το μήκος της Ιόνιας οδού συμπεριλαμβανομένου και του νέου τμήματος με είσοδο έξοδο στις Σελλάδες.
Στο ύψος των Σελλάδων (πρώην ΚΟΝ ΖΑΚ), ο υπεύθυνος της εργολαβίας επιβεβαίωσε ότι δεν έχουν γίνει ακόμη οι εργασίες σύνδεσης με το υφιστάμενο εθνικό δίκτυο. Εξήγησε ωστόσο ότι υπάρχει σχεδιασμός που θα χρειαστεί δυο περίπου ημέρες για να εφαρμοστεί, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η κυκλοφορία στον εθνικό δρόμο αλλά με σταδιακή εκτροπή της κίνησης. Η διαμόρφωση εισόδου εξόδου στις Σελλάδες θα γίνει το επόμενο διάστημα και σε δυο εβδομάδες θα παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.
Με δεδομένο το γεγονός ότι πολίτες βλέποντας τον ισόπεδο κόμβο θέτουν ερωτήματα σχετικά με την παρεχόμενη ασφάλεια, αναζητήσαμε απάντηση από τον υπεύθυνο της κατασκευάστριας εταιρείας, ο οποίος εξήγησε ότι: «Τόσο η σήμανση όσο και ο φωτισμός είναι αναγκαία στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν ώστε να παρέχεται ασφάλεια στην κίνηση στον εν λόγω κόμβο, γι’ αυτό και η παράδοση του στην κυκλοφορία δεν γίνεται πριν την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών.
Επιπλέον όμως ο ίδιος ανέφερε ότι ο ισόπεδος κόμβος παρέχει κίνηση σε κάθε κατεύθυνση, (Άρτα – Τρίκαλα, Τρίκαλα – Άρτα, Αντίρριο – Ιωάννινα, Ιωάννινα – Αντίρριο, Αντίρριο- Άρτα, και αντίστροφα), με μεγαλύτερη ασφάλεια απ’ ότι σήμερα υπάρχει για την είσοδο και έξοδο στο υφιστάμενο κομμάτι της Παράκαμψης, αλλά κυρίως η κατασκευή του είναι τέτοια που «στραγγαλίζει» την κίνηση στο σημείο του κόμβου, δηλαδή υποχρεώνει σε πολύ χαμηλές ταχύτητες και διοχετεύει αντίστοιχα σε κλάδο τα οχήματα, αφήνοντας την ανάπτυξη ταχύτητα από ένα σημείο και μετά. Επίσης αναφέρθηκε ότι και η σήμανση θα είναι τέτοια που δεν θα μπερδεύει καθόλου τον οδηγό.
Στο μεταξύ η θεμελίωση της γέφυρας για την κατασκευή του οριστικού ανισόπεδου κόμβου αποτελεί γεγονός και πολύ σύντομα η γεφύρωση για τη σύνδεση της Ιόνιας πάνω από τον Άρτα – Τρίκαλα θα είναι ορατή. Άλλωστε ο οριστικός κόμβος αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το Πάσχα.

Πηγή: Ηχώ της Άρτας

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites