Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

15 Οκτωβρίου 2010

ΑΧΕΛΩΟΣ: Ομαδικά πυρά...Τα πυρά των περιβαλλοντικών οργανώσεων δέχεται το υπουργείο Υποδομών, από χθες για την απόφασή του να ζητήσει την ανάκληση του «παγώματος» των έργων της εκτροπής του Αχελώου. Οι πέντε μεγαλύτερες οργανώσεις της χώρας κατηγορούν το υπουργείο για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε καιρούς οικονομικής κρίσης. Αντίθετα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έσπευσε να υποστηρίξει εμμέσως πλην σαφώς τις κινήσεις του υπουργείου Υποδομών.

Η δημοσιοποίηση, προχθές, της απόφασης του υπουργείου Υποδομών να προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να επιτραπεί η ολοκλήρωση της σήραγγας εκτροπής προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των πέντε μεγαλύτερων περιβαλλοντικών οργανώσεων της χώρας (WWF, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ορνιθολογική Εταιρεία και Μεσόγειος SOS). «Προεκλογική περίοδος και το υπουργείο Υποδομών ξυπνάει μνήμες υπανάπτυξης, οικονομικής σπατάλης και περιβαλλοντικής εξάντλησης», αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση.

Οι πέντε οργανώσεις απορρίπτουν το επιχείρημα του υπουργείου, περί κινδύνου κατάρρευσης της σήραγγας εκτροπής, εξαιτίας της μη ολοκλήρωσής της, υποστηρίζοντας ότι τα όποια στατικά προβλήματα της σήραγγας οφείλονται «στη μελετητική ανωριμότητά της».

Αντίθετα, σε πλήρη αρμονία με τις θέσεις του υπουργείου Υποδομών ήταν η παρέμβαση του υπεύθυνου της Νέας Δημοκρατίας για τα δημόσια έργα, Μιχάλη Χαλκίδη. Με χθεσινή του ανακοίνωση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι... «σταμάτησε τα έργα και αποφεύγει τη συντήρησή τους» (πιθανότατα αγνοώντας τις αποφάσεις του ΣτΕ).
Πηγή: http://aetostz.blogspot.com/2010/10/blog-post_4165.html

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites