Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

17 Οκτωβρίου 2010

Στην ΕΤ-1 η Γέφυρα ΚΟΡΑΚΟΥΣύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες, το όλο θρυλικό ιστορικό της Γέφυρας Κοράκου έχει γίνει ντοκιμαντέρ και πρόκειται εκτός απροόπτου να "βγει" στις οθόνες της τηλεόρασης από τηνΕΤ-1 περίπου στα μέσα του μηνός Νοεμβρίου. Σκηνοθέτης αυτού του ντοκιμαντέρ είναι ο Νίκος Παπαθανασίου.

Θυμίζουμε ότι η όλη προσπάθεια εντάσσεται στη διαδικασία της ανακατασκευής της θρυλικής γέφυρας που για μισό αιώνα ένωνε την Θεσσαλία με την Ήπειρο στο Αχελώο και βρισκόταν κοντά στο χωριό Πηγές Άρτας.

Επίσης θυμίζουμε ότι στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στις Πηγές έγινε επιστημονική ημερίδα και στην οποία αποφασίσθηκε η ανακατασκευή αυτής της γέφυρας που είναι η αρχαιότερη των Βαλκανίων (1515) και γκρεμίστηκε στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου τον Μάρτιο του 1949.

'Ετσι το πανέμορφο αυτό μονότοξο γεφύρι, κλασσικό δείγμα λαϊκής αρχιτεκτονικής, προς το παρόν τουλάχιστον, θα "ζωντανέψει" στις οθόνες των τηλεοράσεων, μαζί με τους θρύλους που το συνοδεύουν και αυτοί οι θρύλοι είναι πάρα πολλοί...


Πηγή: http://aetostz.blogspot.com/2010/10/1.html

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites