Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

20 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση στην Α. Καλεντίνη για τη Μάχη του Μαραθώνα


Μία διαφορετική από τις συνηθισμένες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Άνω Καλεντίνη της Άρτας με πρωτοβουλία του Αρτινού βετεράνου αθλητή μεγάλων αποστάσεων Λάμπρου Πανάγου και των σχολείων που εδρεύουν στην πρωτεύουσα του νέου δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη στα πλαίσια του παγκόσμιου εορτασμού των δυόμιση χιλιάδων χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα και την καθιέρωση του μαραθωνίου δρόμου ως το κορυφαίο των αθλημάτων.
Έτσι παρουσία των τοπικών αρχών αλλά και άλλων επισήμων και με αισθητή την απουσία της Νομαρχίας Άρτας λόγω της εκλογικής της ενασχόλησης, πραγματοποιήθηκε συμβολικός αγώνας δρόμου των παιδιών του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου της Άνω Καλεντίνης που ως γνωστόν φιλοξενεί εκπαιδευτικά δεκάδες μαθητές από την ευρύτερη περιοχή.
Με ομοιόμορφες επετειακές εμφανίσεις όλοι οι μικροί μαθητές αγωνίστηκαν και τιμήθηκαν στη συνέχεια με αναμνηστικά μετάλλια από τους δασκάλους και καθηγητές τους.
Παράλληλα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ειδικό ντοκιμαντέρ που αφορούσε τη μάχη του Μαραθώνα, και τον Μαραθώνιο δρόμο.
Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος ήταν πως πέραν των γονιών το παρόν έδωσαν και πολλοί άλλοι κάτοικοι της περιοχής αποδεικνύοντας πως η παραμελημένη Ελλάδα διψά πραγματικά για μάθηση και εκδηλώσεις αντιμετωπίζοντας με περισσό αλτρουισμό την απομόνωση της από την κεντρική εξουσία.
Μετά την εκδήλωση που με την παρουσία τους τίμησαν ο Δήμαρχος Τετραφυλίας κ. Γκούζας, η αντιδήμαρχος Τετραφυλίας Ταμπρατζή Τζένη, υποψήφιος Δήμαρχος για το νέο δήμο κ. Γαλλίκας, ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Λεωνίδας Γκόρος, αλλά και ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τρομπούκης, ακολούθησε μπουφές με τοπικά εδέσματα, προσφορά του Λάμπρου Πανάγου στους προσκεκλημένους και τα παιδιά που πήραν μέρος στον αγώνα.
Σε δηλώσεις του στην «Ε» ο σπουδαίος αθλητής και άνθρωπος Λάμπρος Πανάγος με τη μεγάλη προσφορά του στην τοπική κοινωνία και ειδικότερα στη μαθητιώσα νεολαία, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Για εμένα τον ίδιο, κανένα μετάλλιο και διάκριση, σε όποιο μέρος του κόσμου και να είναι, δεν μπορεί να μου φέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να βλέπω τα παιδιά της περιοχής που κατάγομαι και ζω, να δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό και να μαθαίνουν για αυτόν.
Αισιοδοξώ για αυτά τα παιδιά, αφού βλέπω όχι απλά πως συμμετέχουν σε ανάλογες αθλητικές δράσεις, αλλά είναι και έτοιμα να εντρυφήσουν περισσότερο στον αθλητισμό τα ίδια, ως αυριανοί μεγάλοι αθλητές και ως απλοί αθλούμενοι.
Νομίζω πως ότι προσπαθούμε κάποιοι μεγαλύτεροι, εδώ ψηλά στην Άνω Καλεντίνη, μάλλον πιάνει τόπο.
Ευχαριστώ τους δασκάλους και τους καθηγητές και τους γυμναστές των σχολείων για τη μεγάλη τους βοήθεια στην προσπάθειά μου αυτή αλλά και κάθε προσκεκλημένο που σήμερα μπόρεσε και βρέθηκε κοντά μας κάνοντάς μας να αισθανθούμε πως δεν είμαστε παντελώς ξεχασμένοι σ' αυτή τη γωνιά της Άρτας.
Υπόσχομαι πως θα συνεχίσω να παλεύω αθλητικά τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας. Σας ευχαριστώ.»

Πηγή: http://www.erevnanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=580:ekdilwsi-stin-a-kalentini-gia-ti-maxi-tou-marathwna&catid=79:protoselido&Itemid=237

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites