Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

09 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟ - ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ



ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟ
Με τον
ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ

Συμμετέχουν
ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
ΛΥΔΙΑ ΣΕΡΒΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΞΥΛΑΣ

και η ορχήστρα διαχρονικής μουσικής CANTO MEDITERRANEO
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ρεματιάς την Πέμπτη 12 Ιουλίου2012 στις 21:30 επαναλαμβάνεται η συγκλονιστική παράσταση ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟ του Χαλανδραίου συνθέτη και ποιητή Νίκου Παπακώστα. Την οργάνωση έχει αναλάβει η Πολιτιστική Δράση της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας ΕΜΣΕ.
Η παράσταση είναι ένα μουσικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, που ξεκινά από την Πόλη και καταλήγει στην Ήπειρο με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σμύρνη , το Αιγαίο και την Κρήτη. Παράλληλα θα εκτελεστούν αποσπάσματα από τα έργα του συνθέτη, που γνώρισαν διεθνή αποδοχή όπως ΒΑΛΚΑΝ , ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ κλπ Η παράσταση, θα περιλαμβάνει τραγούδια των πιο πάνω περιοχών και αφορούν στην χρονική περίοδο από τον 13ο μέχρι τον 19ο αιώνα.
Κύριος ερμηνευτής θα είναι ο υπέροχος Δημήτρης Μπάσης, που δίνει μια νέα διάσταση στο σπουδαίο αυτό διαχρονικό έργο, που έχει μαγέψει τους χιλιάδες θεατές, που το έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα.
Συμμετέχουν η Νάντια Καραγιάννη και η Λυδία Σέρβου, δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής σκηνής και από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες του μουσικού έργου του Νίκου Παπακώστα. Συμμετέχει επίσης ο Κώστας Ξυλάς ένας σημαντικός και φέρελπις νέος τραγουδιστής .
Σημαντική είναι η συμμετοχή της ανοικτής ομάδας διαχρονικής Μεσογειακής μουσικής CANTO MEDITERRANEO, που αποτελείται από κορυφαίους έλληνες και ξένους σολίστ παραδοσιακών οργάνων της Ανατολικής Μεσογείου, που συνεργάζονται κατά περίπτωση και ανάλογα με το μουσικό ιδίωμα που απαιτεί η περίσταση, με σκοπό την διατήρησης της παραδοσιακής μεσογειακής μουσικής, όπως αυτή εξελίσσεται μέσα από τις σύγχρονες τάσεις και τα μουσικά ρεύματα του μεσογειακού χώρου.


Εισιτήρια:
Τιμή εισιτηρίου 12ευρώ (προπώληση - ταμείο)

Σημεία Προπώλησης:
ΣΠΙΤΙ (Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι – εντός της στοάς)
Βιβλιοπωλείο “Μικρός Κοραής” (Ανδρ. Παπανδρέου 6, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6893000)
Στο ταμείο του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς
Οργάνωση - Παραγωγή: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΜΣΕ ΑΜΚΕ



Ο Νίκος Παπακώστας κατάγεται από την ορεινή Σκουληκαριά της Άρτας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το βασικό όργανο του είναι η κιθάρα και έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως η Χάρις Αλέξιου, η Ελένη Βιτάλη, η Άννα Βίσση, ο Γιώργος Ζωγράφος, η Γιώτα Λύδια, ο Μιχάλης Δημητριάδης, η Νάντια Καραγιάννη, ο Αλέξανδρος Χατζής, η Μαρία Σουλτάτου, ο Franco Simone, η Iva Zannichi και οι Nomadi από την Ιταλία, o Αlex Busanel από τη Γαλλία, οι Africa Moyo από το Κογκό, οι Guaragniaum και η Maria Moramarco από τα ελληνόφωνα χώρια της Κάτω Ιταλίας κ.α. Η μουσική του κινείται σε ευρύτατα επίπεδα. Από την παραδοσιακή ελληνική μουσική μέχρι τη τζαζ και το μπλουζ και χαρακτηριστικό του είναι το εντελώς διαφορετικό ύφος και χρώμα σε κάθε νέα του δουλειά. Έχει γράψει μουσική για θεατρικά έργα, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, ενώ έχει δώσει συναυλίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Είναι μέλος της SACEM (Ένωση Σύνθετων και Στιχουργών της Γαλλίας) από το 1999, καθώς και πολλών οργανώσεων της παγκόσμιας ανεξάρτητης μουσικής σκηνής. Έχει σπουδάσει Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μιλά αγγλικά και ιταλικά .Για πολλά χρόνια ήταν υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Δισκογραφικών Εταιρειών ( F . I . P . I .) για όλο τον κόσμο , ενώ για τέσσερα χρόνια διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας ,ΕΜΣΕ. 

Περισσότερες πληροφορίες 
http://www.facebook.com/events/382665828479961/declines/

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites