Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

07 Νοεμβρίου 2011

Μπαϊράμι και στην Άρτα για τους Μουσουλμάνους

Για πρώτη φορά και στην Άρτα, στο χώρο πίσω απ’ το Γεφύρι της Άρτας
Πάρα πολλοί μουσουλμάνοι που ζουν στην περιοχή μας, κυρίως Αφγανοί και Πακιστανοί μετανάστες, με τις δικές τους χαρακτηριστικές στολές, γιόρτασαν σήμερα το πρωί την δική τους σημαντική γιορτή Μπαϊράμι που χαρακτηρίζεται γενικά από τους μουσουλμάνους σπουδαία και μεγάλη εορτή που μπορεί να είναι εθνική, πολιτική ή θρησκευτική.
Από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στο χώρο του παρκινγκ πίσω απ’ τι ιστορικό γεφύρι της Άρτας εκατοντάδες μουσουλμάνοι, εκπρόσωποι των οποίων είχαν ενημερώσει την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, για την πρόθεση του δημόσιου εορτασμού. Απ’ την πλευρά της η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, παρακολουθούσε διακριτικά και όπως πληροφορήθηκε η «Γ», αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελετουργικού, οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν προς διάφορα σημεία της πόλης και της περιοχής και φυσικά δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα.
 Στην φωτογραφία οι αφγανοί και πακιστανοί μουσουλμάνοι, που ζουν στην περιοχή τους, σε παλιότερη συγκέντρωσή τους, έξω απ’ την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites