Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

02 Οκτωβρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί η αδελφοποίηση των Δήμων Άρτας και Σαλαμίνας


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης «Σαλαμίνια 2011», που διοργάνωσε ο Δήμος Σαλαμίνας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η έναρξη των φετινών Σαλαμινίων έγινε την Πέμπτη 22/9 το πρωί, στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δ. Μπόγρη του Δήμου Σαλαμίνας ομιλία με θέμα «Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας». Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας συνεχίστηκαν όλη την εβδομάδα και κορυφώθηκαν στις 29/9/2011 με δοξολογία και παρέλαση στον Αρχαίο Λιμένα στα Αμπελάκια ενώ το βράδυ έγινε συναυλία, στην πλατεία Ηρώων Σαλαμίνας, με τον Κώστα Μακεδόνα σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Η τελετή λήξης έγινε το βράδυ της ίδιας ημέρας με εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, στην οποία συμμετείχε το Λύκειο Ελληνίδων Σαλαμίνας και η ελαφρά ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού.

Την Τετάρτη 28-9-2011 το πρωί, στην αίθουσα Δ.Σ. Σαλαμίνας έγινε διαβούλευση Δημάρχων για την αδελφοποίηση και το απόγευμα, στον Αρχαίο Λιμένα Αμπελάκια, έγινε η τελετή αδελφοποίησης των δήμων – πόλεων που συμμετείχαν στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, μεταξύ των οποίων είναι και ο Δήμος Αρταίων.
«Τα Σαλαμίνια θα πρέπει να εορτάζονται όχι μόνο στην χώρα μας αλλά Παγκοσμίως αφού οι αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας σώθηκαν ύστερα από την Επική Νίκη των Ελλήνων στην Ιερή γη της Σαλαμίνας», τόνισε με έμφαση ο Δήμαρχος Σαλαμίνος Γιάννης Τσαβαρής κατά την τελετή έναρξης των Σαλαμίνιων εκδηλώσεων.
Κατά την συνάντηση των Δημάρχων ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης είπε τα εξής:
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η πρότασή σας για αδελφοποίηση είναι τιμητική για το Δήμο μας και αποδεικνύει τους ιστορικούς δεσμούς της Άρτας με την νήσο της Σαλαμίνας, αλλά και αποδίδει φόρο τιμής στους ήρωες Σαλαμινομάχους, σ’ αυτούς τους ένδοξους προγόνους μας που συμμετείχαν στη ναυμαχία που άλλαξε το ρου της Ευρωπαϊκής ιστορίας.
Η αδελφοποίηση είναι ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ δύο δήμων. Είναι δέσμευση και συμφωνία για μια πιο στενή και ουσιαστική συνεργασία, που αποβλέπει στη σύσφιξη των οικονομικών, πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών σχέσεων και στην προώθηση ενεργειών με στόχο όχι μόνο την διατήρηση της ιστορικής μνήμης αλλά και την ενδυνάμωσή της.
Η σχέση αυτή είναι θεμελιωμένη στην ιστορία των προγόνων μας και των αρχαίων πόλεων, που οι σημερινοί δήμοι αποτελούν ιστορική τους συνέχεια.
Συνάδελφοι, η αδελφοποίηση αποτελεί μέγιστη πράξη ευθύνης, που δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε φιλικές σχέσεις, να γνωρίσει ο ένας δήμος τον άλλο μέσα από πολιτιστικές ανταλλαγές, να δημιουργήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης και να θεμελιώσουμε ισχυρές βάσεις για μια αέναη συνεργασία στο μέλλον.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Δήμος μας θεωρεί σημαντικό και τιμητικό να προχωρήσει σε αδελφοποίηση με το Δήμο της Σαλαμίνας, όπως πιστεύω και οι άλλοι 22 σημερινοί Δήμοι των πόλεων-κρατών που συμμετείχαν στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.


Πηγή:  http://www.maxitisartas.gr/

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites