Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

14 Σεπτεμβρίου 2011

Πλήρες εξοπλισμένο ασθενοφόρο για τα χωριά των Αγράφων


Θετική απάντηση του προέδρου του ΕΚΑΒ σε σχετικό αίτημα  Καρανίκα
Παραχωρείται πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο Δήμο Αγράφων σύμφωνα με απάντηση του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Ιωάννη Ροτζώκου στο σχετικό αίτημα του Ευρυτάνα Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ηλία Καρανίκα.
Ειδικότερα σε Ερώτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο κύριος Καρανίκας επεσήμανε –μεταξύ άλλων- την αναγκαιότητα άμεσης βελτίωσης της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στο Δήμο Αγράφων. Για το σκοπό αυτό και μέχρι την ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με την ίδρυση παραρτήματος στη Δυτική Ευρυτανία, ο Ηλίας Καρανίκας ζήτησε από την Πολιτεία τη διάθεση δύο πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων στην περιοχή. Για τον ίδιο σκοπό ζήτησε ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα στους οδηγούς του Δήμου να τα οδηγούν μετά από σχετική εκπαίδευση από το ΕΚΑΒ.
Απαντώντας ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Ιωάννης Ροτζώκος αναγνωρίζει ότι «σε ό,τι αφορά την περιοχή της Δυτικής Ευρυτανίας είναι γεγονός ότι δεν καλύπτεται ως προς τις υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας από το ΕΚΑΒ λόγω ελλείψεως προσωπικού».
Τέλος αποδέχεται την πρόταση του Βουλευτή Ευρυτανίας απαντώντας συγκεκριμένα ότι «το ΕΚΑΒ του παραρτήματος Λαμίας έχει τη δυνατότητα να διαθέσει κατά παραχώρηση ένα ασθενοφόρο όχημα πλήρως εξοπλισμένο, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα που ήθελε υποβληθεί από Δήμο του Νομού Ευρυτανίας καθώς και να εκπαιδεύσει τυχόν διατιθέμενο προσωπικό για την επάνδρωσή του στο πλαίσιο της συνεργασίας για την παροχή υπηρεσιών ιατρονοσηλευτικής φροντίδας στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές του Νομού Ευρυτανίας».

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites