Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

05 Αυγούστου 2011

Αντάμωμα σαρακατσαναίων στο Γυφτόκαμπο

Ο Γυφτόκαμπος είναι ορεινή τοποθεσία της Τύμφης, ευρισκόμενη σε υψόμετρο 1100-1200 μέτρων και υπαγόμενη διοικητικά στο Σκαμνέλι του Δήμου Ζαγορίου Ιωαννίνων. Αν και ακατοίκητος, είναι γνωστός για τη Σαρακατσάνικη Στάνη, ένα μοναδικό στο είδος του ανοικτό λαογραφικό μουσείο.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το αντάμωμα έχει προγραμματιστεί σε αυτή τη θέση για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.
Η Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου (ΑΣΗ) δημιούργησε στο Γυφτόκαμπο Σκαμνελίου την Παραδοσιακή Σαρακατσάνικη Στάνη. Σε έκταση δεκαέξι στρεμμάτων η ΑΣΗ ζωντάνεψε τον τρόπο ζωής των Σαρακατσαναίων αποδίδοντας πιστά την κατοικία, την επίπλωση και τα καθημερινά τους εργαλεία.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites