Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

03 Αυγούστου 2011

Σε όλη την χώρα, σε περιφέρειες και δήμους, ασχολούνται με τα αιολικά πάρκα...

Μεγάλο το ενδιαφέρον και η αναμπουμπούλα για τις αδειοδοτήσεις των πράσινων αιολικών πάρκων ανα την επικράτεια αυτές τις ημέρες στις...περισσότερες περιφέρειες και δήμους της απολέσουσας δυστυχώς χώρας μας.
Με τις ευλογίες βεβαίως της ευρωπαϊκής ένωσης όλα αυτά , εδώ ξεχάσαμε για τα καλά τα περι Νατούρα, και τα περί προστατευομενων ζωνών των καταπράσινων αιώνων τωρα παρθένων εδαφών .Έτσι σαν φυτευτά κατά κάποιον τρόπο και εν μια νυκτί , τα πράσινα αιολικά πάρκα αρχίζουν και εμφανίζονται σαν μανιτάρια μαγικά (τωρα αν πατήσει κανάς βοσκός εκει ψηλα στα βουνά και στα νατούρα , τον κράζουν ! του περνουν κα την κλίτσα !!) . Καλώς σαν αναπτυξιακός ο λόγος που γίνεται όλα αυτά , αλλά με θέματα περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος και σχετικής ανησυχίας έχουμε ξεχαστεί ολίγον τι - αυτές τις μέρες .. πάντα- και δεν ξερω αν ειναι και τυχαίο το όλο τούτο , και το αναφέρω ως απορία. 
Δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται , εκεί που θα τοποθετούνται τα αιολικά πάρκα αλλά οτι μπορεί να φυτεύονται και στην μέση του '' δρόμου και στο χώρος ζωής '' διαφόρων .. ακόμα και σπάνιων ειδών πουλιών αποδημητικών και ντόπιων , είναι μια αποριά που ολο σπρώχνεται εντέχνως απο τους πράσινους επενδύτες , ως ενα θέμα λήξαν . 
Όλα αυτα οι αθώες ψυχές -πλάσματα πάλι θα πληρώσουν , διότι τα ίδια που τραβάνε και οι καφέ αρκούδες ,απο την Εγνατία οδό .. τα συνεχείς ξεκλιρίσματα και θάνατοι της καφέ αρκούδας, θα τα γνωρίζετε φυσικά ...οπου το θέμα εχει διογκωθεί για τα καλά ( μεχρι το τελικό αφανισμό στο όνομα της προόδου!) σαν σε βωμό του ματωμένου χρήματος.. σαν τα ματωμένα διαμάντια .
Ενα αλλο θέμα με αυτα τα αιολικά ειναι οτι αυτα τα πάρκα ειναι για μεγάλα πορτοφόλια , και ετσι οι πλούσιοι πλουσιοτεροι και οι φτωχοί να κοιτάνε ως συνήθως.
Δεν ειδα ή να πω καλύτερα δεν πρόλαβα να δω , αυτά τα πάρκα θα είναι μόνο σε ιδιωτική μορφή ; ..ή και σε κάποια μορφή δημοτική ώστε να φρενάρουμε σε κάποιο βαθμό και την εσωτερική (και εξωτερική ) μετανάστευση των νέων ; ..που πληρώνουν την νύφη απο τα χρηματοοικονομικά-δοκιμαστικά παιχνίδια της ευρωπαϊκής ένωσης , που τόσο πολύ μας αγαπάει ..
http://metsovitis.blogspot.com/

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites