Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

13 Ιουλίου 2011

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Ανθηρό Αργιθέας Καρδίτσας. 22-26/07/2011

Για 15 συνεχή φορά διοργανώνονταιαπό το Σύλλογο Ανθηριωτών της Αθήνας σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους του Ανθηρούκαι με τη βοήθεια του Δήμου Αργιθέας στο Ανθηρό Αργιθέας Καρδίτσας οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις οι οποίες αποτελούν πλέον θεσμό για την περιοχή. 
Ξεκίνησαν για πρώτη φορά το 1983 και από τότε συνεχίζονται ανά διετία χωρίς διακοπή.
Στα χρόνια που πέρασαν αναβίωσαν μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές παλιά ήθη και έθιμα ,δημοτικά τραγούδια παρουσιάσθηκαν Χορευτικά Συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα έγιναν βραδιές θεάτρου, κινηματογράφου έγιναν εκθέσεις φωτογραφίας ,εκθέσεις βιβλίων, αθλητικοί αγώνες και ένα σωρό άλλα πολιτιστικά δρώμενα. Στο Ανθηρό παρουσιάσθηκαν παραστάσεις από θέατρα της Αθήνας όπως του Π. Παπαϊωάννου αλλά και των φίλων Καρδιτσιωτών όπως του Δ. Ρήττα και του κ. Νικολάου αλλά και παραστάσεις Καραγκιόζη από τον εξαίρετο κ. Μάκη Χάρμπα.
Φέτος οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 22 Ιουλίου και κλείνουν με το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι της Αγ. Παρασκευής στις 26 Ιουλίου.
Περιλαμβάνουν θεατρική παράσταση βραδιά δημοτικού τραγουδιού βραδιά κινηματογράφου ,βραδιά νεολαίας ,αθλητικούς αγώνες και το πανηγύρι με το οποίο θα κλείσουν. Εδώ θέλω να υπενθυμίσω ότι το μεσημέρι της Αγίας Παρασκευής προσφέρουμε δωρεάν φαγητό σε όλους τους συμμετέχοντες ντόπιους και ξένους.
Η διαδρομή είναι γνωστή Καρδίτσα –Μουζάκι _Ανθηρό περίπου 70 χιλιόμετρα και στο πέρασμά της ανεβοκατεβαίνουμε τον Τύμπανο απολαμβάνοντας μια πανέμορφη διαδρομή μέσα από έλατα, οξιές και ποτάμια.
Στο Ανθηρό λειτουργούν ξενώνες ταβέρνες για φαγητό παραδοσιακά καφενεία και μπαράκια με μουσική.
Σας περιμένουμε όλους
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Δήμος Αργιθέας 24450 31120
2445031102
Σύλλογος Αθήνας 210 5221854
Τηλ. Προέδρου Συλλόγου κ. Κωφού Στέλιου 6970 124926

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites