Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

14 Ιουνίου 2011

Έρχεται η μεγάλη αλλαγή στο Διαδίκτυο

Με ραγδαίους ρυθμούς εξαπλώνεται το Ίντερνετ τα τελευταία χρόνια, σημαντικό ρόλο στο οποίο έχει παίξει το γεγονός ότι όλο και περισσότερες συσκευές αποκτούν online σύνδεση.
Το αποτέλεσμα, όμως, είναι η τέταρτη έκδοση του πρωτοκόλλου Ίντερνετ IPv4 που χρησιμοποιείται ευρέως μέχρι σήμερα να έχει αρχίσει να στερεύει από διαθέσιμες διευθύνσεις.
Γι' αυτόν το λόγο έχει αρχίσει μια σταδιακή
μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο IPv6 που μπορεί να διαρκέσει χρόνια, κατά προσέγγιση μία δεκαετία. Ωστόσο, θα λύσει το πρόβλημα, αφού προσφέρει δισεκατομμύρια καινούριες διευθύνσεις IP.
Eταιρίες ανά τον κόσμο έκαναν δοκιμαστική χρήση του νέου πρωτοκόλλου για μία ημέρα. Μεταξύ αυτών ήταν οι κολοσσοί Facebook, Microsoft Bing, Google και Yahoo. Σκοπός της άσκησης είναι να γίνει μια πρώτη επαφή με το IPv6, ώστε να γίνει ευκαιρία να εντοπιστούν κι αντιμετωπιστούν πιθανά λειτουργικά προβλήματα, όπως επίσης να γίνει ευκαιρία για ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα.
Οι οικιακοί χρήστες, δε χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια ακόμα, δεδομένου ότι προς το παρόν η μετάβαση δε τους αγγίζει. Το Διαδίκτυο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, όμως, στο μέλλον οι περισσότεροι ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσουν το hardware τους.
Να διευκρινίσουμε ότι πολλοί routers υποστηρίζουν ήδη το IPv6, οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι αναβάθμιση του firmware. Πάντως, οι παροχείς υπηρεσιών Ίντερνετ αναμένεται να κυκλοφορήσουν εν καιρώ στην αγορά τις αντίστοιχες ενημερώσεις ή νέους routers.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites