Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

27 Ιουνίου 2011

Η Άρτα από ψηλά (Αεροφωτογραφίες)

Αριστερά από την Άρτα,  η Βλαχέρνα. Πάνω αριστερά στη φωτό το φράγμα Πουρνάρι Ι και πιο χαμηλά το Πουρνάρι ΙΙ. Στο κέντρο πάνω είναι το Πέτα.

Η Αρτα στο κέντρο, το φραγμα Πουρναρι Ι εμφανές, λίγο πιο κάτω προς Αρτα το Πουρναρι ΙΙ, το παραποτάμιο πάρκο και στο βάθος της φωτογραφίας ο λόφος της Βίγλας και πισω αριστερά ο Αμβρακικός. Το χωριό που φαίνεται μπροστά μπροστά, πάνω στην κορυφογραμμή είναι το Διάσελλο.

 Είναι ο δρόμος που κατεβαίνει προς την Κορωνησία. Στο τέλος της ευθείας ειναι ένας λόφος, ο λόφος της Σαλαώρας. Στο βάθος διακρίνεται η Πρέβεζα.

Βλέπετε ένα κομμάτι του Αμβρακικού και το νότιο τμήμα του νομού Αρτας. Πάνω στην υπέροχη αυτή φωτογραφία είναι το "πόδι" της Πρέβεζας και η πόλη στο βάθος. Δεξιά το σύμπλεγμα λιμνοθαλασσών Ροδιά-Τσουκαλιό-Αυλερή και αριστερά η λιμνοθάλασσα Λογαρού.


 Στο βάθος η Κορωνησία, νησί στον Αμβρακικό που ενώνεται με τη στεριά με δρόμο 5 χλμ

Δεν είναι ο Άραχθος, αλλά το κανάλι (αύλακας) που ξεκινάει μεταξύ Πέτρας και Στρογγυλής, "περνάει" από το αντλιοστάσιο της Βίγλας και στη συνέχεια διοχετεύεται στον όρμο της Σαλαώρας...στο βάθος είναι ο λόφος της Σαλαώρας, αριστερά η λιμνοθάλασσα Λογαρού και δεξιά το Τσουκαλιό...ο δρόμος που πηγαίνει παράλληλα με τον αύλακα είναι ο δρόμος Άρτας - Κορωνησίας...

Περισσότερες φωτογραφίες της Άρτας εδώ: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.236441701936.142777.52630421936
Διάφορα μέρη της Ελλάδας: http://www.facebook.com/media/albums/?id=52630421936





facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites