Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

16 Ιουνίου 2011

Εμπόδια βάζει η Μπιρμπίλη στο έργο του Αχελώου κατά τον κ. Αγοραστό

«Νέα «εμπόδια» έβαλε η κα Μπιρμπίλη στο έργο του Αχελώου», αποκάλυψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της ΠΑΣΕ Κώστας Αγοραστός στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της ΠΑΣΕ, που έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφέρειας. 

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος οι Αντιπεριφερειάρχες Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, οι Δήμαρχοι Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης και Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, o Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Απόστολος Κολότσιος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Ντίνος Διαμάντος, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Γιάννης Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Νομάρχης κ. Φώτης Αλεξάκος, ο νομικός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Αντώνης Τίγκας, το μέλος της ΠΑΣΕ κ. Κώστας Γκούμας
Όπως κατήγγειλε στη συνεδρίαση ο κ. Κ. Αγοραστός, «ενδεικτικό της πολεμικής που ασκεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ιδιαίτερα η Υπουργός κα Τίνα Μπιρμπίλη κατά του έργου του Αχελώου είναι και το γεγονός ότι ενώ ήδη εκκρεμούσε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου από την 25-1-2010 προδικαστικό ερώτημα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Υπουργός με απόφασή της έσπευσε να επεκτείνει τις ήδη υπάρχουσες ζώνες ειδικής προστασίας συνολικής εκτάσεως έως τότε 13.541 εκταρίων σε ευρύτερες Ζώνες Ειδικής Προστασίας εκτάσεως πλέον 46.737,83 εκταρίων. Δηλαδή επέκτεινε τις υπάρχουσες Ζώνες Ειδικής Προστασίας της Ορνιθοπανίδας στην περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου κατά 33.196,83 εκτάρια, η επέκταση αυτή δε αυτή απεστάλη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση την 26-4-2010 και υπογράφεται από την Υπουργό κ. Τ. Μπιρμπίλη .
Το χρονικό αυτό σημείο που επιλέχτηκε από την κα Μπιρμπίλη για την επέκταση των υπαρχουσών Ζωνών Ειδικής Προστασίας της Ορνιθοπανίδας στην περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου, ασφαλώς και δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο, αφού είναι φανερό ότι εντάσσεται στην προσπάθεια δημιουργίας νέων «περιβαλλοντικών» εμποδίων στο έργο - ανάσα για τη Θεσσαλία της εκτροπής προς τη θεσσαλική πεδιάδα μέρους των υδάτων του άνω ρου του Αχελώου προς τη Θεσσαλία, επισήμανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Στη συνεδρίαση της ΠΑΣΕ ο κ. Κώστας Αγοραστός ενημέρωσε για την πορεία των μελετών διαχείρισης υδάτινων πόρων, ενώ συζήτησε έγινε για την τεχνική - οικονομική και επιστημονική υποστήριξη της ΠΑΣΕ.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites