Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

06 Ιουνίου 2011

"ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ" 2011 στον Μάραθο Αγράφων

 Ήταν το '93, όταν κάποιοι Μαραθιώτες, διαισθανόμενοι τη σάρωση της ιθαγένειας και το στέγνωμα των καιρών, επιχείρησαν να υψώσουν -ως σήμα κινδύνου αυτή τη φορά- στην αυλή του ιστορικού ναού των Ταξιαρχών του Μαράθου Ευρυτανίας, το φλάμπουρο του ήρωα των Αγράφων, Αντώνη Κατσαντώνη.
Έτσι κάθε χρόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πραγματοποιείται αυτή η μεγάλη γιορτή στη γενέτειρα του ,τον Μάραθο.
Γι' αυτό και φέτος ο Σύλλογος των Απανταχού Μαραθιωτών Αγράφων Ευρυτανίας και ο δήμος Αγράφων , διοργανώνει την Κυριακή της Πεντηκοστής 12 Ιουνίου τα καθιερωμένα «Κατσαντώνεια» .
Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης φέτος θα ξεκινήσει με την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. των Αγίων Ταξιαρχών ,μετά η Επιμνημόσυνη δέηση ,η κατάθεση στεφάνων ,το προσκλητήριο Κατσαντωναίων ,το καλωσόρισμα του  Δημάρχου Αγράφων κ.Δημήτρη Τάτση,ο πανηγυρικός ημέρας ,σύντομοι χαιρετισμοί των παρευρισκομένων και τέλος παραδοσιακοί χοροί  με γλέντι , πλούσιο φαγητό και ποτό.
Καλή επιτυχία τους συνδιοργανωτές και  χρόνια πολλά..

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites