Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

14 Μαΐου 2011

Καθαρίζουν τις ακτές του Αμβρακικού


Το δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και οι Δήμοι Ζηρού, Άρτας και Ακτίου συντονίζουν τις προσπάθειές τους
To Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συντονίζει φέτος για 16η χρονιά την πανελλαδική εκστρατεία καθαρισμού ακτών και άλλων φυσικών περιοχών «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που υλοποιείται με τη συνεργασία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου, παράκτιου και χερσαίου περιβάλλοντος.
Η φετινή εκστρατεία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στο θέμα των Προστατευόμενων Περιοχών οι οποίες, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική και θεωρία αποτελούν περιοχές όπου οι ανθρώπινες δραστηριότητες οφείλουν να ρυθμίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι συμβατές με την προστασία της φύσης.
Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να αναδειχθούν οι προκλήσεις,  αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών αυτών, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού διοργανώνουν καθαρισμούς στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού την Κυριακή 22 (Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας) και τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 (Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας).  Πιο συγκεκριμένα:
- Το πρωί της Κυριακής 22/5, στις  9.00 π.μ. στην περιοχή Κορωνησίας – Σαλαώρας του Δήμου Άρτας
- Το απόγευμα της Κυριακής 22/5,  στις 6.00μ.μ.  στο ανάχωμα του Λούρου κοντά στον οικισμό Πέτρας, του Δήμου Ζηρού
- Το πρωί της Δευτέρας 23/5, στις 9 π.μ. στην παραλία της Βόνιτσας του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας
Στην πρωτοβουλία, που υποστηρίζεται από τους Δήμους Ζηρού, Άρτας και Ακτίου -Βόνιτσας θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Αλιέων Ηπείρου, οι Ενεργοί Πολίτες Αμβρακικού, σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ υπάρχει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής για τοπικούς φορείς, συλλόγους, ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς και μεμονωμένους πολίτες που με την παρουσία τους θα καταδείξουν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι, όχι απλά συμβατή αλλά και απαραίτητη για την βιώσιμη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών και σε συνδυασμό με την εκπόνηση και εφαρμογή από τους αρμόδιους φορείς ειδικών διαχειριστικών σχεδίων μπορούν να αποτελέσουν το ιδανικό πλαίσιο για την ουσιαστική διαφύλαξή τους.
Μέσα στις ερχόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ακριβή σημεία συνάντησης των καθαρισμών.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφτείτε τοwww.medsoscleanup.gr ή επικοινωνήστε με:
Περισσότερες Πληροφορίες
Λουκία Καλαϊτζή /Υπεύθυνη Τύπου & Επικοινωνίας Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
press@medsos.gr 210 8228795

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites