Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

15 Μαΐου 2011

Υπάρχει ελπίς...


Πρόσφατα διάβασα ένα κείμενο στο περιοδικό focus, το οποίο ανέλυε ότι η χώρα μας, η ΕΛΛΑΔΑ μας, μπορεί να καλλιεργήσει τα πάντα και να παράγει κρέας και γάλα για όλο τον λαό.. Μπορούμε, λέει στο περιοδικό, να οργανώσουμε από την αρχή τη χώρα μας, να φτιάχνουμε τους υπολογιστές μας, τα αυτοκίνητα μας, μόνοι μας ,καθώς υπάρχουν εκατοντάδες Έλληνες εφευρετικοί και ικανότατοι βιοτέχνες που μπορούν να φτιάξουν τα πάντα...
Ηλεκτρικό ρεύμα μπορούμε να έχουμε άφθονο και φθηνό, εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο και τον αέρα, οικοδομικά υλικά παράγουμε και μπορούμε να κτίσουμε σπίτια για όλους. Να ξαναφτιάξουμε μικρές και μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες, που να φτιάχνουν όλα αυτά που αγοράζουμε πανάκριβα στα σουπερμάρκετ και εισάγουμε από άλλους. Να υπάρχουν έτσι δουλειές για όλους και όλοι να δουλεύουν, για να τρέφονται όλοι.
Η Ευρώπη προσπαθεί να μας πείσει ότι είμαστε χαραμοφάηδες, τεμπέληδες και ανίκανοι. Κι από αυτά είμαστε. Αλλά δουλεύουμε περισσότερες ώρες από όλους τους και παίρνουμε τα λιγότερα χρήματα από όλους τους. Τα σουπερμάρκετ μας είναι τα πιο ακριβά της Ευρώπης κι όμως και σπίτια έχουμε οι περισσότεροι και εξοχικά και γλεντάμε σε ταβέρνες και κερνάμε όλη την παρέα, άμα γουστάρουμε. Είναι να μην μας πιάσει το φιλότιμο. Τι έχουν από όλα αυτά οι Ευρω-πεοι ?? ΤΙΠΟΤΑ, χωριά που φθονούν την ιστορία μας, τις παραλίες μας και τις χωριάτικες σαλάτες μας.
Εμείς μπορούμε το καλύτερο, οι πολιτικοί μας κατορθώνουν το χειρότερο. Άλλο ένα ταλέντο μας !! Οι επί χρόνια κυβερνήσεις μας, μας αποφλοιώνουν, μας ευνουχίζουν και μας στερούν την δυνατότητα παραγωγής και μετά ''θρηνούμε'' που οι επιστήμονες μας φεύγουν στο εξωτερικό....
Αυτή ήταν η άποψη του περιοδικού και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο σε πολλά. Τώρα όμως σημασία έχει τι θα κάνουμε εμείς ??? Πως θα αξιοποιήσουμε όλη αυτή την ενεργεία μας και το ταλέντο μας. Είναι πολύ καλά να καθόμαστε όλη μέρα στο face και να παίζουμε παιχνίδια και να μαλακιζομαστε με τα γκομενικα ...αλλά κάποια στιγμή πρέπει να το αντιστρέψουμε και σε κομμάτι, εργασιακό και επικοινωνιακό προς όφελος δικό μας και της πατρίδος μας.
Θα αναφέρω μερικά παραδείγματα. Αν στις ευρύτερες ορεινές περιοχές της Ευρυτανίας, της Φλώρινας, της Ροδόπης, της Αρκαδίας, της Ηλείας, της Θεσπρωτίας αλλά και της Θεσσαλίας δημιουργηθούν από μια μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα, που να παράγει κατεψυγμένα κρέατα με σκοπό την διάθεση στα μεγάλα ξενοδοχεία της χώρας, τότε αυτόματα η χώρα θα μειώσει το 75% των αγορών της από την Ευρωπαϊκή ένωση. Το κέρδος είναι τεράστιο, αφού α) θα αυξήσει το εργατικό δυναμικό, β) μειωμένο κόστος μεταφοράς για τους ξενοδόχους αλλά και μεγαλύτερο κέρδος για τους ντόπιους επιχειρηματίες γ) μείωση κόστους διαμονής, άρα καλύτερες τιμές για τον τουρισμό μας δ) ποιοτικά και αγνά προϊόντα ε) μεγαλύτερο φόρο εισοδήματος για το κράτος, αφού θα υπάρχει μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών.. εδω να σας τονίσω ότι μόνο στην Ρόδο, τα μεγάλα ξενοδοχεία χρειάζονται για τις ανάγκες σίτισης των πελατών τους, περίπου 3000 τόνους κοτόπουλα ετησίως και περίπου 5000 τόνους προτηγανισμένης πατάτας. Χόρια τα μοσχάρια, τα χοιρινά και τα διάφορα αλλά συμπληρωματικά προϊόντα. ΟΛΑ ΑΥΤΑ έρχονται από το εξωτερικό και πληρώνονται σε τράπεζες του εξωτερικού, πλην καν ξεκινήσει η φόρτωση των εμπορευμάτων. Εδω βεβαία παίζουν ρόλο και τα ντόπια μονοπώλια που κερδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την μεσολάβηση αλλά και την διακίνηση των αγαθών αυτών. Ακριβώς το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα αγροτικά προϊόντα, που τα χωράφια μας μαραζώνουν, τα προϊόντα μας πετιούνται και οι τιμές τους κυμαίνονται ανάλογα την διάθεση και τα κέφια των έμπορων.
Είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ τα Ελληνικά νοσοκομεία και τα Ελληνικά στρατόπεδα, να τρώνε πατάτα τουρκική η Αιγύπτου. Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο. Άρα λοιπόν, οι νέοι μας ΛΑΜΠΡΟΙ επιστήμονες, αντί να βρίσκουν τρόπο να παίρνουν τον ''πουλο'' για το εξωτερικό, να κάτσουν εδω και να βάλουν το μυαλο τους να δουλέψει και να οργανώσουν την χώρα από την αρχή. Ένα άλλο απλό παράδειγμα, που θα ανακύκλωνε την οικονομία μας και θα ταρακουνούσε την οικονομία της Γερμανίας, είναι τα αυτοκίνητα. Ξέρετε πόσες μάντρες αυτοκίνητων και γεωργικών μηχανημάτων, υπάρχουν σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Καθημερινά έμποροι αγοράζουν συνέχεια καινούρια η μεταχειρισμένα από το εξωτερικό, ενώ μπορούν να ανακυκλώσουν τα ήδη υπάρχοντα.
Κάποιος που ψάχνει για φορτηγό στην Κρήτη η στα Δωδ/σα, πάει εξωτερικό η στις αντιπροσωπείες, ενώ στα Γιαννιτσά η στη Καρδίτσα οι μάντρες είναι γεμάτες. Βρείτε ένα τρόπο,  μέσα από τα διάφορα σαιτ του ιντερνετ και ανακυκλώστε το στοκ όλων των εμπορευμάτων αυτών και θα δείτε το κέρδος ποσό μεγάλο είναι για την χώρα μας. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι για να πάει μπροστά αυτή η χώρα. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να παίρνουμε και να πουλάμε χυμούς πορτοκάλι από Ευρώπη, ενώ αυτοί αγοράζουν τα πορτοκάλια από εμάς. Είναι ντροπή μας, να πετάμε τα πορτοκάλια και τα μήλα και να εισάγουμε κομπόστες από την Λ.ΑΜΕΡΙΚΗ.. δεν ξέρω πόσα ακόμα θα μπορούσα να γράψω. Τρελαίνομαι μόνο και μόνο που τα σκέπτομαι. Αν θέλετε να πολεμήσετε και να νικήσετε τα καθάρματα που μας κυβερνούν, τους ξένους που μας ρουφάνε τον πλούτο και το αίμα, να νοιώσετε και μια φορά χρήσιμοι σε κάτι, ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ από το κολο facebook και βρείτε λύσεις.

Το ξέρατε, οτι η Κρήτη από την Ρόδο είναι πιο κοντά,  από ότι η Κρήτη από τον Πειραιά ??? Κι όμως !! όλα τα κρητικά προϊόντα έρχονται πρώτα Πειραιά και μετά πάνε Ρόδο. Τριπλάσια τιμή του εμπορεύματος, χώρια το τεράστιο κόστος μεταφοράς. Κι όλα αυτά, γιατί τα συμφέροντα και το υπουργείο δεν έχουν ναυτιλιακή σύνδεση μεταξύ των δυο αυτών νησιών. ΜΠΑΧΑΛΟ και ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.. δώστε ΕΛΠΙΔΑ στην ζωή σας και την χώρα, βρείτε δύναμη και ιδέες που θα μας ξαναζωντανέψουν και μην ασχολείστε με την πολιτική και τους υποκριτές πολιτικούς. Τζάμπα μάγκες είναι, με τα λεφτά τα δικά σας και τα μυαλά τα δικά σας. Η ΙΣΧΥΣ εν τη ΕΝΩΣΕΙ έλεγαν κάποτε. Ήρθε λοιπόν η ώρα να πολεμήσουμε και να δουλέψουμε σωστά. Χωρίς όπλα και μαχαίρια,  αλλά με μυαλό και πονηριά, όπως πάντα κάναμε εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ. Και είμαι σίγουρος,  ότι στο τέλος πάλι εμείς θα νικήσουμε. Γιατί μόνο οι πεθαμένοι δεν έχουν ελπίδες. Και η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει, ότι κι αν κάνετε μερικοί.... γιατί ακόμα ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ...

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/05/blog-post_7153.html#ixzz1MS8N3fGm

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites