Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

11 Μαΐου 2011

Χώροι εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων - Νομός Άρτας

Σύμφωνα με την αριθμ. (3183/9/6/2009απόφαση της Δ/νσης Δασών Άρτας)
Σχετ. 111/2-6-2009 έγγραφο του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας οι χώροι εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων είναι οι ακόλουθοι:
1.ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΝΑΝΤΩΝ
Αρχίζει από τον οικισμό Παλαιοχώρι Αγνάντων ακολουθεί το ρέμα Παλαιοχωρίου συναντά τον Σαλτσοπόταμο Παλαιοχωρίου μέχρι με την συμβολή του με το χείμαρρο Ραφτανίτη τον οποίο ακολουθεί μέχρι τον Αγ. Δημήτριο Κτιστάδων από εκεί ακολουθεί τον Επαρχιακό Δρόμο Κτιστάδων Αγνάντων μέχρι τον οικισμό Παλαιοχώρι από όπου άρχισε.
2. ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΑΤΩΝ ΔΙΑΣΕΛΟΥ
Αρχίζει από τη διασταύρωση των επαρχιακών δρόμων Άρτας – Άνω Καλεντίνης και Άρτας – Μελατών ακολουθεί το δρόμο προς Άνω Καλεντίνη μέχρι τη Γέφυρα Άνω Καλεντίνης φτάνει στο καφενείο Ζαχάρη θέση Νεράκι από εκεί με κατεύθυνση Δυτική ακολουθεί το δρόμο προς Άγιο Αθανάσιο και στη συνέχεια το Δασικό Δρόμο προς Μελάτες μέχρι το σημείο συνάντησης με την Εθνική Οδό Άρτας – Τρικάλων στη θέση Στεφάνη Γιάννενας από εκεί ακολουθεί την εθνική οδό μέχρι τη διασταύρωση των δρόμων από όπου άρχισε.
3. ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ – ΜΙΚΡΟΣΠΗΛΙΑΣ
Αρχίζει Από τη διασταύρωση Σκοτωμένο Καταρράκτη από εκεί ακολουθεί το δρόμο Άρτας – Λεπιανών μέχρι τη γέφυρα του ρέματος Λεπιανών στη θέση Αρχόντω, από εκεί ακολουθεί το Δασικό Δρόμο με κατεύθυνση Βόρεια μέχρι τη θέση Κερασούλα από εκεί ακολουθεί τη κορυφογραμμή στα όρια Ράμιας Λεπιανών περνώντας από τη θέση Παλαιοκόπρια – Στάρια μέχρι τους πρόποδες του βουνού και με κατεύθυνση Δυτική περνώντας από τα στέγαστρα του Καταρράκτη ακολουθεί το Δασικό Δρόμο και φτάνει στους Καταρράκτες του Δ.Δ. Καταρράκτη και από εκεί κατά μήκος του ρέματος με κατεύθυνση Νότια φτάνει στη Γέφυρα Μακρυγιάννη από εκεί ακολουθεί το δρόμο προς Αγ. Αικατερίνη από εκεί ακολουθεί το δρόμο μέχρι το Σκοτωμένο από όπου άρχισε.
4. ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΘΑΜΑΝΙΟΥ
Αρχίζει μετά τον Αι Γιάννη στη διασταύρωση με το ρέμα Γκοφερίτα ακολουθεί αυτό με κατεύθυνση Βόρεια και φτάνει στη θέση Σταυρός από εκεί ακολουθεί την Επαρχιακή Οδό προς Θεοδώριανα μέχρι τη διασταύρωση προς τη θέση Λιβάδι. Από εκεί με κατεύθυνση Ανατολική ακολουθεί την κορυφογραμμή στα όρια Αθαμανίου – Θεοδωριάνων συναντώντας τον Αγροτικό Δρόμο προς Φτέρη τον οποίο ακολουθεί και φτάνει μέχρι το τέλος του. Από εκεί συνεχίζει τη κορυφογραμμή στα όρια Καψάλων – Θεοδωριάνων  και φτάνει στα Τρία Σύνορα σκάλα Κορλίγκα όπου και συναντά την Εθνική Οδό Άρτας – Τρικάλων (σήραγγα) και ακολουθώντας αυτή προς Άρτα φτάνει στο σημείο όπου και άρχισε.
5. ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΣΤΡΟΧΩΡΙΟΥ
Αρχίζει από την διασταύρωση του Εθνικού Δρόμου Άρτας – Καρδίτσας στην περιοχή Φραμένη συνοικισμού Ξηροκάμπου ακολουθεί Ανατολικά τον Δασικό Δρόμο μέχρι την Αγ. Παρασκευή Αστροχωρίου από εκεί συνεχίζει Ανατολικά και μετά Βόρεια το Δασικό Δρόμο μέχρι τη θέση Πύργος πάνω στην Εθνική Οδό, ακολουθώντας την Εθνική Οδό προς Αστροχώρι φτάνει στη διασταύρωση προς Ρετσιανά, ακολουθεί το Δασικό Δρόμο προς Ρετσιανά και φτάνει στη Γέφυρα πριν τα Ρετσιανά και ακολουθεί τον Επαρχιακό Δρόμο προς Άρτα και φτάνει στη θέση Στενό. Από εκεί ακολουθεί Ανατολικά το ρέμα προς παλαιά οικία Γιαταγάνα από εκεί συνεχίζει Ανατολικά στη θέση Αι Λιάς και φτάνει στη θέση Φραμένη όπου άρχισε.
6. ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΕΤΡΑΚΩΜΟΥ
Αρχίζει από τη συνάντηση των ποταμών Τυμπανιώτη - Ρετσιανίτη (Γέφυρα Διχομοιρίου) ακολουθεί το ποτάμι Τυμπανιώτη μέχρι τον αμαξιτό Δρόμο Τυμπά Τετρακώμου από εκεί ακολουθεί το Δρόμο Τυμπά Τετρακώμου μέχρι τη θέση Διάσελο Τετρακώμου ακολουθεί το δρόμο Φλουδέικα, Τζιμέικα, Λουκά Τζίμα και το ποτάμι που έρχεται από το Τετράκωμο και ακολουθεί το ποτάμι μέχρι το αρχικό σημείο (Γέφυρα Διχομοιρίου).
7. ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
Αρχίζει από τη θέση Αγ. Παρασκευή ακολουθεί το αντέρισμα και φτάνει στη θέση Πατσάλη από εκεί ακολουθεί το ρέμα Κουκίστρες μέχρι τη συμβολή του με το ρέμα Φλωριαδίτικο στη θέση Καραχρήστου. Από εκεί ακολουθεί το ρέμα Βακαρέτσι το ρέμα Κλειδόρεμα και φτάνει στον Επαρχιακό Δρόμο Κλειδίου – Άρτας τον οποίο ακολουθεί μέχρι τη θέση Αγ. Παρασκευή όπου και άρχισε.
8. ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ
Αρχίζει από τη διασταύρωση των Δρόμων Ροδαυγής – Φανερωμένης και ακολουθεί το Δρόμο (άσφαλτο) μέχρι τον αυχένα πριν από τις Κεραίες, από εκεί ακολουθεί Δυτικά τον Αγροτικό Δρόμο στη συνέχεια Βόρεια τον ίδιο Δρόμο τη διασταύρωση του Παλαιού με το Νέο Δρόμο για Φανερωμένη (θέση Νεράκι) ακολουθεί το Κακολάγκαδο μέχρι την Επαρχιακή Οδό Άρτας – Αγνάντων ακολουθεί το Κακολάγκαδο με κατεύθυνση Ανατολική μέχρι τη λίμνη Πουρναρίου –θέση Παραπόταμο- από εκεί ακολουθεί τα όρια της λίμνης μέχρι το σημείο Καθαροβούνι από εκεί με κατεύθυνση Βόρεια ακολουθεί το Δασικό Δρόμο μέχρι την Επαρχιακή Οδό Άρτας – Αγνάντων την οποία ακολουθεί μέχρι τη διασταύρωση των δρόμων από όπου και άρχισε.
9. ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΣΟΠΥΡΓΟΥ
Αρχίζει από το Μέγα Διάσελο Μεσοπύργου ακολουθεί το Δασικό Δρόμο προς οικισμό Βελανιδιά από εκεί με κατεύθυνση Ανατολική συνεχίζει το Δασικό Δρόμο συναντά την Κούλια Μεσοπύργου (εκκλησία Αγίου Γεωργίου) στη συνέχεια ακολουθεί με κατεύθυνση Δυτική τα όρια των Νομών Άρτας – Αιτωλοακαρνανίας μέχρι την κορυφογραμμή (Πυραμίδα) και την ακολουθεί μέχρι το Μέγα Διάσελο από όπου και άρχισε.
10. ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΩΝ
Αρχίζει από τη συμβολή του ρέματος Μελισσουργών με το ρέμα Κοφερίτα – ρέμα Κοφερίτα- Δασικός Δρόμος Κοφερίτας – Μελισσουργών, διασταύρωση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Μελισσουργών – Άρτας θέση Αγ. Παρασκευή- Στάριζα- Μέγα Πλάι – Σπανό- Κανάλα- Γεροβούνι- Σκούρα- Αρκουδόλακο – Ντέντζα- Παφύλια - Θέση Αυτί-Ρέμα Μελισσουργιώτικο –συμβολή.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites