Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

21 Μαΐου 2011

Ξανά σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Άρτας

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Άρτας ζητώντας να τους αποδοθούν τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν από την Τετάρτη 18/5/2011 επίσχεση εργασίας ενώ προχώρησαν και σε κατάληψη της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων. Η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Άρτας Γιώτα Σαλαώρα απευθύνει έκκληση στους
πολίτες, για όσο θα διαρκέσει η κινητοποίηση να μην φτάνουν στο νοσοκομείο όταν δεν συντρέχουν έκτακτα περιστατικά για να μην ταλαιπωρούνται
αφού λόγω της επίσχεσης οι εργαζόμενοι απέχουν από τα τακτικά τους καθήκοντα. «Όταν είναι κάτι τακτικό να μην έρχονται και ταλαιπωρούνται γιατί εμείς δεν θέλουμε την ταλαιπωρία του κόσμου, θέλουμε τον κόσμο σύμμαχο μαζί μας» ανέφερε η κυρία Σαλαώρα ενώ για το πόσο θα διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις είπε πως «εάν μας πληρώσουν θα σταματήσουμε αμέσως».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Το ίδιο είχε συμβεί και στις αρχές περίπου της χρονιάς και μάλιστα η κινητοποίηση είχε τότε μεγάλη διάρκεια.
Η κυρία Σαλαώρα εξήγησε για ποιο λόγο οι εργαζόμενοι επέλεξαν για άλλη μια φορά την έσχατη λύση της επίσχεσης. «Ξεκινάμε απ’ την αρχή και μάλιστα έχουμε και κατάληψη της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων με δωρεάν πρόσβαση στον κόσμο στις υπηρεσίες υγείας, γιατί κατ’ αρχήν η συνάντηση με τον κ. Τιμοσίδη (Υφυπουργό Υγείας) όπου δημόσια δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος Απρίλη θα πλήρωνε όλα τα δεδουλευμένα και τα χρωστούμενα του ’08, του ‘09 και του ’10 αποδείχτηκε ψευδής διότι δεν τηρήθηκε αυτή η υπόσχεση.

Σήμερα ήδη έχουμε 20 Μαΐου και δεν υπάρχει τίποτα. Εκτός αυτού πανελλαδικά πια όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας είναι απλήρωτοι από το Νοέμβριο του 2010 μέχρι και σήμερα. Στην ουσία έχουν κάνει στάση πληρωμών στους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία. Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Άρτας μέσα από μια μαζική συνέλευση αποφάσισαν ότι εάν δεν πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα θα είναι σε επίσχεση εργασίας».

Σοβαρά ζητήματα στο χώρο της υγείας
Εκτός από τα δεδουλευμένα η κυρία Σαλαώρα τόνισε ότι υπάρχουν και μια σειρά από άλλα ζητήματα που ανοίγουν στο χώρο της υγείας όπως η αύξηση του ωραρίου, οι μετακινήσεις προσωπικού και οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων τα οποία είναι ακόμα πιο σοβαρά. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ήδη χθες ψηφίστηκε η αύξηση του ωραρίου μας από 7,5 ώρες σε 8ωρο που ένα πολύ πλήγμα στο χώρο των υγειονομικών. Όταν εμείς ζητάμε την ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά που όπως καταλαβαίνετε συνεπάγεται και μείωση χρόνου αντί γι’ αυτό μας προσθέτουν μισή ώρα παραπάνω στο ωράριο. Ήδη ετοιμάζεται τροπολογία που συζητάει για μετακινήσεις του προσωπικού των νοσοκομείων - αναγκαστικές και υποχρεωτικές- στην περιφέρεια σύμφωνα με τις ανάγκες. Ήδη έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας προτάσεις των υποτιθέμενων σοφών για συγχωνεύσεις – καταργήσεις Νοσοκομείων και συγχωνεύσεις – καταργήσεις κρεβατιών και κλινικών».

Σύσκεψη όλων των Δ.Σ. των σωματείων της Ηπείρου
Η κυρία Σαλαώρα αναφέρθηκε και στο νέο χάρτη που διαμορφώνεται στο χώρο της υγείας καθώς και στην μελέτη αναδιάρθρωσης των νοσοκομείων της περιοχής που είδε τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας και που εντάσσει το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας στον κύκλο του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων λέγοντας: «Θεωρώ ότι στα πλαίσια της πολιτικής τους και κατ’ επιταγήν της τρόικας και κατ’ εφαρμογήν του μνημονίου αυτό που πρόκειται να γίνει συνολικά στο χώρο της υγείας θα είναι μείωση των κρεβατιών κατά 10.000 έτσι και όπως ο Λοβέρδος αναφέρθηκε σε προηγούμενο διάστημα. Αυτό σημαίνει νέα δεινά και για τους εργαζόμενους και για τους πολίτες κατά κύριο λόγο. Ήδη αυτή τη στιγμή με τα υπάρχοντα κρεβάτια πανελλαδικά  υπάρχουν ράντζα. Φανταστείτε λοιπόν να μειώσουν τα κρεβάτια κατά 10.000 που αυτό σημαίνει κατάργηση κλινικών στα νοσοκομεία. Ήδη η πρόταση περιλαμβάνει την κατάργηση του νοσοκομείου της Λευκάδας και τη μετατροπή του σε κέντρο υγείας αστικού τύπου.
Εμείς θεωρούμε ότι κανένα νοσοκομείο δεν μπορεί να είναι παράρτημα κανενός άλλου. Είμαστε αντίθετοι σ’ αυτό. Θεωρούμε ότι κάθε νοσοκομείο επιβάλλεται να υπάρχει σε κάθε νομό και θα πρέπει να αναπτύσσονται κλινικές, να γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής.
Ήδη το δικό μας νοσοκομείο φαίνεται και από τα στοιχεία που υπήρχαν από την ΥΠΕ το προηγούμενο διάστημα ότι είναι τρίτο σε δουλειά μετά από τα δύο πανεπιστημιακά, με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. Άρα λοιπόν ενώ εμείς συζητάμε για ανάπτυξη, στελέχωση και προσλήψεις αυτοί συζητάνε για καταργήσεις. Όπως καταλαβαίνετε η απαγόρευση των προσλήψεων αν συνδυαστεί και με το γεγονός των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης του προσωπικού θα δημιουργήσει πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας.
Για όλους αυτούς τους λόγους εμείς καλούμε σε σύσκεψη όλα τα Δ.Σ. των σωματείων της Ηπείρου την επόμενη βδομάδα όπου θα συζητήσουμε όλες αυτές τις τραγικές όπως τις θεωρούμε εξελίξεις στο χώρο της υγείας για να καταλήξουμε στην πρόταση για ένα κοινό μέτωπο αντίστασης υγειονομικών και πολιτών απέναντι σε μία πολιτική που θέλει τη διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων, γεγονός που θα έχει σοβαρές συνέπειες στην περίθαλψη των πολιτών».
Παράλληλα όπως είπε η κυρία Σαλαώρα η Γ.Σ. των  εργαζομένων στο νοσοκομείο έχει αποφασίσει και ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση για τις εξελίξεις στα θέματα της υγείας έτσι όπως διαμορφώνονται στην εποχή του μνημονίου.
Πηγή: Ηχώ της Άρτας & http://politesartas.blogspot.com

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites