Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

03 Μαΐου 2011

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: "Θα ξεπεραστούν τα εμπόδια"

Τη δέσμευση, ότι το Υπουργείο Υποδομών θα διασφαλίσει τη συνέχιση των εργασιών στην Ιόνια Οδό, καλώντας την παραχωρησιούχο εταιρεία αλλά και τις τράπεζες να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους, εξέφρασε ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Μαγκριώτης. 
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Βαΐτση Αποστολάτου, ο κ. Μαγκριώτης επεσήμανε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να αρθεί η προσωρινή αναστολή χρηματοδότησης του έργου από τις τράπεζες, ενώ κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι το 2007 είχε φέρει στη Βουλή προς επικύρωση σύμβαση παραχώρησης, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου.
Παράλληλα, αναφερόμενος στο έργο του οδικού άξονα Ιωάννινα - Καλπάκι - Κακαβιά, ο υπουργός Υποδομών ενημέρωσε τον βουλευτή ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες που είχαν προκηρυχθεί και για τις υπολειπόμενες μελέτες γίνονται ενέργειες για ένταξη χρηματοδότησής τους στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. 
Επιπλέον, για το έργο του οδικού άξονα Καρτέρι - Πάργα, ο υφυπουργός υπενθυμίζει ότι δημοπρατήθηκε στις 27/7/2010 και η σύμβαση του έργου υπεγράφη στις 2/11/2010 με προθεσμία ολοκλήρωσης 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. 
Όπως επίσης δηλώνει, άμεσα ολοκληρώνονται οι πρόδρομες εργασίες, η εγκατάσταση των εργοταξίων, οι επιτάξεις, οι τοπογραφικές αποτυπώσεις και αμέσως μετά θα γίνει η έναρξη των εργασιών.
Πηγή: http://aetostz.blogspot.com

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites