Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

02 Μαΐου 2011

Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις στο Πακιστάν και η σορός του είναι στην κατοχή των Αμερικανών, δήλωσε σήμερα, σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στις 6.30 περίπου το πρωί της Δευτέρας.

"Σήμερα το βράδυ είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, ενός τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών", δήλωσε ο Ομπάμα στο έκτακτο διάγγελμά του  από το Λευκό Οίκο. 
Κανένας Αμερικανός δεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης, όπως επεσήμανε ο Ομπάμα και τόνισε πως είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των πολιτών. "Αποδόθηκε δικαιοσύνη", υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος. 
Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μία έπαυλη στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, κοντά στο Ισλαμαμπάντ.
Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι ενημερώθηκε τον Αύγουστο του 2010 για τις πιθανές τοποθεσίες που κρυβόταν ο Μπιν Λάντεν, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε το “πράσινο φως” για την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης σύλληψης του και την Κυριακή μια μικρή ομάδα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων μετέβη στην πόλη Abbottabad, βόρεια του Islamabad για να εκτελέσει την αποστολή.
Ο θάνατός του κρίνεται ως μεγάλο χτύπημα στην Αλ Κάιντα αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί φόβους για νέες εκδικητικές επιθέσεις, σύμφωνα με τους αναλυτές του BBC.
Οι αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάντως κάλεσαν τους πολίτες τους στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί, φοβούμενες "αντιαμερικανικές επιθέσεις" μετά την ανακοίνωση του θανάτου του μπιν Λάντεν. 
"Με δεδομένη την ανασφάλεια και την ρευστότητα της κατάστασης, οι αμερικανοί πολίτες σε περιοχές που είναι πιθανόν να προκληθούν αντιαμερικανικές βιαιότητες, καλούνται να περιορίσουν τις εξόδους από τις κατοικίες τους και τα ξενοδοχεία και να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Όπως ανακοίνωσε ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι τρεις ενήλικες εκτός του Οσάμα μπιν Λάντεν, σκοτώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής επιδρομή στο Πακιστάν και πως ένας από αυτούς είναι γιος του Μπιν Λάντεν.
Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του γεννημένου στη Σαουδική Αραβία, Μπιν Λάντεν, χάθηκαν το Σεπτέμβριο του 2001 λίγο μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.
Δείτε το διάγγελμα Ομπάμα:
Συγκέντρωση εκατοντάδων Αμερικανών
Εκατοντάδες Αμερικανοί ανεμίζοντας σημαίες συγκεντρώθηκαν έξω από το Λευκό Οίκο για να παρακολουθήσουν  τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να ανακοινώνει το θάνατο του επικεφαλής της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το πλήθος τραγούδησε μία άσεμνη εκδοχή του αμερικανικού εθνικού ύμνου, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.
Η αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον Μπιν Λάντεν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί.

"Ανεξάρτητα με το πόσος χρόνος θα χρειαστεί, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί"
 Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ο νεότερος, ο οποίος ήταν πρόεδρος όταν σημειώθηκε η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, χαιρέτησε την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ένα γεγονός το οποίο χαρακτήρισε "κοσμοϊστορικό".
"Η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται, όμως σήμερα η Αμερική έστειλε ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα: Ανεξάρτητα με το πόσος χρόνος θα χρειαστεί, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί", επεσήμανε ο Μπους σε ανακοίνωσή του.
Ποιος ήταν ο Μπιν Λάντεν  - Η δράση του
O Οσάμα Μοχάμεντ Αουάντ μπιν Λάντεν (αραβικά أسامة بن محمد بن عوض بن لاد αγγλικά: Osama Muhammed Awad bin Laden, γνωστότερος ως Οσάμα μπιν Λάντεν) γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1957 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
Σπούδασε πολιτικός μηχανικός και πολύ νωρίς δημιούργησε μεγάλη τεχνική εταιρεία η οποία και ανέλαβε σχεδόν τα περισσότερα έργα ανασυγκρότησης της χώρας, όπως δρόμους, λιμένες, εγκαταστάσεις, αναμορφώσεις οάσεων σε πόλεις κ.λπ. Από τις δραστηριότητες αυτές αποκόμισε τεράστιο πλούτο.
Στη συνέχεια επέκτεινε τις επιχειρήσεις του και σ΄ άλλες όμορες αραβικές Χώρες με τεράστια οικονομικά οφέλη με συνέπεια να αυτοανακηρυχθεί εμίρης και να δημιουργήσει μια μουσουλμανική εθνικιστική οργάνωση που τα μέλη της προέρχονται απ΄ όλο τον αραβικό χώρο και κυρίως της άλλοτε Μεσοποταμίας εκτεινόμενη μέχρι και το Πακιστάν.
Το 1998 εξέδωσε διάταγμα για τους Μουσουλμάνους, ζητώντας τους να σκοτώσουν όλους τους πολίτες και στρατιώτες των ΗΠΑ και των Συμμάχων τους, μέχρι να αποσύρουν την υποστήριξή τους από το Ισραήλ.
Κατηγορήθηκε για τις βομβιστικές επιθέσεις του 1998 στις αμερικανικές πρεσβείες στην Τανζανία και στην Κένυα και μέχρι το θάνατο του εκκερεμούσε εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όπου έχασαν τη ζωή τους 2.988 άνθρωποι, οι αμερικανικές αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του.
Ήταν πατέρας περισσότερων από 24 παιδιών, 11 από τα οποία απέκτησε από την συζυγό του Νατζούα.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites