Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

17 Απριλίου 2011

Άμεσες βελτιώσεις χρειάζεται η Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αντιρρίου.

«Γολγοθάς» για τους οδηγούς και εν όψει Πάσχα
Σε «Γολγοθά» αναδεικνύεται η Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Αντιρρίου, για πολλούς Ηπειρώτες και πολύ περισσότερο τώρα, που πλησιάζει η Πασχαλινή έξοδος.Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας χρίζει άμεσων παρεμβάσεων, για να μετακινούνται όλοι με ασφάλεια. Και μάλιστα από τη στιγμή που θα καθυστερήσει, για άγνωστο χρονικό διάστημα, η Ιόνια Οδός, ενώ η κατασκευή της Ολύμπιας Οδού, που θα συνδέσει την Αθήνα με την Πάτρα, πήρε διετή παράταση.Είναι χαρακτηριστικό, ότι πολλοί οδηγοί το…σκέφτονται να κινηθούν στην Ιωαννίνων - Αντιρρίου και ζητούν από την Πολιτεία άμεσες παρεμβάσεις.Πρόσφατα, ανακοινώθηκαν βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις για τη βελτίωση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας στις επικίνδυνες θέσεις του συγκεκριμένου οδικού άξονα Αντίρριο – Ιωάννινα, προϋπολογισμού 3,66 εκ. ευρώ. «Δεν αρκούν όμως αυτά τα λεφτά. Ο δρόμος χρειάζεται καίριες παρεμβάσεις, που θα αυξήσουν το επίπεδο ασφαλείας του» σημειώνουν Ηπειρώτες.

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ…

Την πολύ επικίνδυνη κατάσταση της Ε.Ο. Αντιρρίου - Ιωαννίνων σημειώνει και η πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», που δημοσιοποιήθηκε χθες.Στόχος της συγκεκριμένης μελέτης είναι να εξετάσει την επικινδυνότητα του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου της Ελλάδας σε πρώτη φάση και στη συνέχεια του υπόλοιπου εθνικού και επαρχιακού δικτύου της χώρας.Αιτίες για τα ατυχήματα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, είναι η υπερβολική ταχύτητα, η απόσπαση προσοχής κατά την οδήγηση, η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, παραβίαση σηματοδότη και προτεραιότητας κ.α.

ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ…

Την ανάγκη, όμως, για αύξηση της ασφάλειας στην Ε.Ο. Ιωαννίνων- Αντιρρίου, δεν αμβλύνει η πρόθεση της Κυβέρνησης για μειώσεις 25-30% στα διόδια. Αν πράγματι γίνει πράξη η συγκεκριμένη πρόθεση, τότε το κίνημα κατά των διοδίων θα έχει παίξει σημαντικό ρόλο.Όμως πολλοί λένε, ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις στις Εθνικές Οδούς «καρμανιόλες» και μετά να κοιτάξει η Κυβέρνηση την τιμολογιακή πολιτική της. «Αυτό που ενδιαφέρει άπαντες είναι η ασφάλεια στη μετακίνηση. Ειδικά σε δρόμους σαν την Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αντιρρίου, όπου, όταν ο καιρός είναι κακός, οι κατολισθήσεις και τα ατυχήματα είναι πολύ συχνά…».

http://ioannina2day.blogspot.comΠηγή: Εφημερίδα Πρωϊνός Λόγος  

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites