Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

09 Απριλίου 2011

Θετική εξέλιξη για το Γυμνάσιο Αστροχωρίου

Τροποποιητική πρόταση της Φιλιώς Νόκα – Ζαράχη
Τροποποιητική πρόταση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Φιλιώς Νόκα – Ζαράχη προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου για να λειτουργήσει το Γυμνάσιο Αστροχωρίου ως παράρτημα του Γυμνασίου Άνω Καλεντίνης
Θετική για την παραμονή του Γυμνασίου Αστροχωρίου, καθώς και του Γυμνασίου Φιλοθέης, είναι η εισήγηση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης κυρίας Φιλιώς Νόκα – Ζαράχη προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου το οποίο στην συνεδρίασή του την Τετάρτη 6/4/2011 συζήτησε το θέμα των μεταβολών στις σχολικές μονάδες  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ηπείρου, για το σχολικό έτος 2011-2012.
Στην εισήγηση της προς το Π.Σ. που έχει ημερομηνία 6 Απριλίου 2011, η κυρία Νόκα – Ζαράχη, έχει συμπεριλάβει τροποποιητική πρόταση για ορισμένες περιπτώσεις  καταργήσεων-συνενώσεων σχολικών μονάδων στην περιφέρεια της Ηπείρου, που αφορά μεταξύ άλλων και το Γυμνάσιο Αστροχωρίου, το οποίο προτείνεται να λειτουργήσει ως παράρτημα του Γυμνασίου Άνω Καλεντίνης για τη σχολική χρονιά 2011-2012. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό και με τις σχετικές διαβεβαιώσεις της Υφυπουργού Παιδείας κυρίας Χριστοφιλοπούλου κατά την πρόσφατη (25 Μαρτίου) επίσκεψή της στην Άρτα, αποτελεί οπωσδήποτε μία θετική εξέλιξη για την παραμονή του Γυμνασίου Αστροχωρίου. Απομένει βεβαίως να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του και από το Υπουργείο. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόταση ήθελε το γυμνάσιο Αστροχωρίου να συγχωνεύεται με το γυμνάσιο Άνω Καλεντίνης, γεγονός που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία η οποία ζητούσε να μην καταργηθεί το γυμνάσιο Αστροχωρίου λόγω των αποστάσεων και του γεωγραφικού ανάγλυφου της περιοχής που καθιστούσαν δύσκολη την μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο.
Ειδικότερα στην εισήγησή της προς το Περιφ. Συμβούλιο η κυρία Νόκα-Ζαράχη αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Επειδή βρισκόμαστε σε επείγουσες διαδικασίες σε ότι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις σι οποίες πραγματοποιούνται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, παρακαλώ να δεχθείτε την επιστολή μου προκειμένου να διαβαστεί στο Συμβούλιό σας, καθότι για τον παραπάνω λόγο δεν μπορώ να παρευρεθώ στη διαδικασία
Σε ό,τι αφορά τις καταργήσεις, συνενώσεις αλλά και ιδρύσεις σχολικών μονάδων σας κάνουμε γνωστό ότι παρευρεθήκαμε στις 23-3-2011 στην ανοιχτή σύσκεψη-διαβούλευση στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπου συζητήθηκε η πρότασή μας αλλά και  η διαδικασία  η οποία ακολουθήθηκε από το Νοέμβριο του 2010. Επίσης όλες οι προτάσεις οι οποίες συζητήθηκαν έχουν καταγραφεί και αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Σας κάνω γνωστό ότι έχει συμπεριληφθεί στην εισήγησή μου τροποποιητική πρόταση που αφορά στο Δημοτικό Σχολείο Μύλων Χρυσοβίτσας να μη συνενωθεί με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοβίτσας. Το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας καθώς και το 3ο και 22ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, λόγω μεγάλου αριθμού μαθητών, να μη συνενωθούν. Το Γυμνάσιο Αστροχωρίου να λειτουργήσει ως παράρτημα του Γυμνασίου Άνω Καλεντίνης για τη σχολική χρονιά 2011-2012, καθώς και το νηπιαγωγείο Κρανούλας να παραμείνει ως έχει.
Παραμένουν επίσης οι Λυκειακές Τάξεις Χρυσοβίτσας, επειδή υπάρχουν μαθητές που έρχονται από Γότιστα και Περιστέρι, καθώς και το Γυμνάσιο Φιλοθέης, το οποίο θα ενισχυθεί με τη νέα χωροταξική κατανομή του μαθητικού πληθυσμού.
Επίσης ιδρύονται Δημοτικό σχολείο Βοβούσας, Νηπιαγωγείο Βοβούσας,
Δημοτικό Σχολείο Πάπιγγου και παραμένει το Γυμνάσιο Μηλιωτάδων Ζαγορίου.
Ιδρύεται εξαθέσιο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας, καθώς επίσης και το 32ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων. Σε ότι αφορά τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ιδρύεται το 9ο Λύκειο Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων.
Προτείνουμε επίσης το παράρτημα Ιωαννίνων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας να λειτουργήσει στην Παραμυθιά.
Θα παρακαλούσαμε οι οποιεσδήποτε προτάσεις σας να αποσταλούν και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου».

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites