Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

09 Μαρτίου 2011

Σιβηρία θυμίζει το Ραδοβύζι...

«Πρωτόγνωροι οι πάγοι που έχουμε και μάλιστα Μάρτη μήνα», μας είπε ο κ. Γαλλίκας, καθότι στα όρια του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη αντιμετωπίστηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα.
Σε… Σιβηρία είχε μετατραπεί χθες το πρωί όλη η έκταση του παλιού Δήμου Τετραφυλίας, ενώ η θερμοκρασία έφτασε στους -6 βαθμούς Κελσίου και πάγωσε το χιόνι που είχε πέσει αρκετά πυκνό στην περιοχή. Προβλήματα παγετού υπήρξαν εκτεταμένα και στα όρια του παλιού Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, πότε με απόφαση δημάρχου χθες παρέμειναν κλειστά τα σχολεία: στο Μεσόπυργο, το Αστροχώρι και δικαιολογημένες κρίθηκαν με την ίδια απόφαση οι απουσίες όλων των μαθητών που φοιτούν μεν στα σχολεία της Καλεντίνης, όμως διαμένουν σε Διάσελο, Δημαριό και άλλα διαμερίσματα όπου ο παγετός δεν επέτρεπε την μετακίνησή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες το μεσημέρι στο παγωμένο οδικό δίκτυο είχαν πέσει περί τους 20 τόνους αλάτι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ενώ και από τον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη σε ότι αφορά τη σημερινή μέρα η λειτουργία ή μη των σχολείων είναι κάτι που θα εκτιμηθεί σήμερα νωρίς το πρωί. Πάντως, μέχρι χθες το μεσημέρι, όπως ανέφερε ο κ. Γαλλίκας, η θερμοκρασία παρέμενε στην έδρα του Δήμου στους -2 βαθμούς Κελσίου, παρά το γεγονός ότι είχε ηλιοφάνεια.
Την επιχείρηση παρέμβασης στα όρια του Δήμου συντόνιζε ο ίδιος ο κ. Γαλλίκας με την συνεργασία και τη συμμετοχή και όλων των αντιδημάρχων, ενώ εκτός από την αλατιέρα που χρησιμοποιήθηκε στα όρια του πρώην Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, μισθώθηκαν για την κάλυψη της μεγάλης έκτασης του δικτύου της περιοχής και ιδιωτικά φορτηγά οχήματα.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites