Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

22 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΓΑΒΡΟΓΟ

Ένα μεγάλο παρασκήνιο φαίνεται ότι ξετυλίγεται σιγά-σιγά πίσω από το θέμα «Ανεμογεννήτριες».
Ψάχνοντάς το, διαπιστώσαμε τα εξής:
1)Ότι η εταιρία (ιδιώτης επενδυτής) έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό προεργασία για να μην υπάρξουν αντιδράσεις των κατοίκων αλλά και να πετύχει όσο ποιο αθόρυβα γίνεται την συγκατάθεση των ιδιοκτητών και συνιδιοκτητών της περιοχής, αλλά και του Δημ. Συμβούλιο
2)Μιλώντας με ανθρώπους που πολιτικά ανήκουν στην πλειοψηφία, φαίνεται ότι θα τοποθετηθούν θετικά (υπέρ της εταιρίας) στο επόμενο Δημ. Συμβούλιο στο οποίο μάλιστα έχουν καλέσει και εκπροσώπους της εταιρίας. Βέβαια η συναίνεση του Δημ. Συμβούλιο είναι τυπική περισσότερο γιατί είναι ο μικρότερος ιδιοκτήτης (περιοχή Μεγαλόχαρης)
3)Από πληροφορίες μαθαίνω ότι η Ι.Μ. Ροβέλιστας η οποία έχει ιδιοκτησία στην περιοχή Κανάλια Βακούφικα έχει ήδη παραχωρήσει στην εταιρεία.
4)Πιο ψύχραιμα αντιμετωπίζουν το θέμα οι Αναγκαστικοί Συνεταιρισμοί Βελεντζικού και Καλεντίνης που όπως φαίνεται οι εισηγήσεις των προέδρων είναι, ΟΧΙ στην εταιρία, αλλά αναγκαστικά θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις οι Γενικές Συνελεύσεις τους.
5)Ένα μεγάλο μέρος του Γαβρόγου που θα γίνει και η επένδυση είναι προστατευόμενη περιοχή (NATURA) κάτι που δεν πτοεί όπως φαίνεται κανέναν βλέποντας με πόση επιπολαιότητα προσεγγίζουν το θέμα.
6)Άγνοια για το θέμα δήλωσε ο πρόεδρος του Δ. Βελεντζικού κ. Κωνσταντινίδης(ήταν αναμενόμενο), καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος(επίσης αναμενόμενο)/
7)Θα έχουμε συνέχεια με έγγραφα και χάρτες της περιοχής αλλά και με τις τοποθετήσεις άλλων αρμοδίων αλλά και της εταιρίας.
8)Επειδή όμως δεν εμπιστευόμαστε κανέναν και επειδή μας βλάπτει άμεσα η συγκεκριμένη επένδυση, διοργανώνουμε συγκέντρωση δημοτών με σκοπό την ενημέρωση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Δ. Καυκιάς

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites